Новини

Загинув у перший місяць війни: що відомо про відважного воїна з Буковини Максима Іленчука

21-річний солдат Максим Іленчук загинув 28 березня 2022 року, обороняючи Київщину від російських окупантів. Біля села Лукʼянівка ворог почав танковий наступ. Українським захисникам вдалося відбити атаку, проте боєць отримав смертельні поранення.

Про це повідомляє Чернівецька ОВА.

Максим народився в селі Стрілецький Кут Чернівецької області. Навчався у Стрілецькокутському закладі опорної освіти. Потім закінчив професійний машинобудівний ліцей, здобув професією верстатника широкого профілю. Цікавився військовою справою, тому вирішив пов’язати своє життя з армією.

У листопаді 2020 року хлопець пішов на службу за контрактом до ЗСУ. Служив у 8-му окремому гірсько-штурмову батальйоні 10-ї ОГШБр “Едельвейс”. Виконував бойові завдання на території ООС у Донецькій області.

За місяць до повномасштабного вторгнення хлопця відправили на навчання до Львова, де він опановував фах гранатометника. Однак 24 лютого 2022 року його викликали звідти захищати Київщину. Спочатку разом із побратимами він обороняв Бориспільський аеропорт. Потім їх перевели до села Лукʼянівка, де Максим і прийняв свій останній бій.

“Ми були друзями, з часом життя у кожного змінилось, і спілкувались менше. Але дуже запамʼятала, що він був дуже добрим, веселим, завжди допомагав, підтримував, інколи зі своїми жартами. У нього надзвичайно хороша сімʼя, про маму знаю тільки найкраще! Батько та брат також військові, він мріяв бути поруч з ними і прагнув розвиватися у військовій справі”, – розповіла Ольга Мельничук.

“Щирий, відкритий, товариський… Був завжди усміхненим. А ще надзвичайно привітним і доброзичливим. При зустрічі його очі завжди випромінювали особливе тепло. Йому ще треба було тільки жити, кохати, радіти молодому життю, сім’ю заводити, дітей народжувати, а він присвятив все своє коротке життя захисту Батьківщини. Учні та вчителі Стрілецькокутського ОЗЗСО І-ІІІ ступенів сумують та висловлюють щирі співчуття батькам, які виховали сина-Героя! Герої не вмирають, вони просто покидають поле битви, щоб оберігати Україну на небесах…
Світла, вічна пам‘ять і безмежна шана юному герою, який віддав своє молоде життя за мир та спокій на рідній землі”, – зазначили у закладі освіти.

Посмертно Герой нагороджений орденом “За мужність” ІІІ ступеня.

Поховали молодого воїна у рідному селі.

Вдома на Максима чекали батьки, брат із сімʼєю, кохана дівчина, рідні та друзі.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.