Новини

На клумбах посадили понад 39 тисяч квітів: у Чернівцях стане більше квітників

У Чернівцях цього року з’явилися нові квітники. Дерева, кущі та квіти почали садити на багатьох вулицях, де їх раніше не було.

У Тресті зеленого господарства запевняють, що квітників буде ставати більше, йдеться у публікації ” “.

Перша зміна у концепції озеленення Чернівців – це створення “кишенькових парків”.

“Такі “кишенькові парки” частково розв’язують проблему доступності зелених зон і зміцнюють зелений каркас міста. Так з’явилися зелені зони на вулиці Глухівській, на розі вулиць Лесі Українки та Міцкевича”, – розповідає Наталя Гончарова.

Також у Тресті зеленого господарства переглянули вимоги до посадкового матеріалу. Тепер купують максимально великі та саджанці в контейнерах, які значно краще приживаються.

Також більше зелених насаджень з’явилося після капітального ремонту кількох вулиць Чернівців.

“У розробках схем озеленення враховуються нові тенденції й вимоги до ландшафтного дизайну. Зокрема це комплексний підхід до капітальних ремонтів тротуарів, який передбачає наявність зелених зон”, – зазначає Наталя Гончарова.

Читайте також: У Чернівцях посадили майже пів тисячі дерев: де їх найбільше

У тресті зеленого господарства запевняють, що в місті будуть продовжувати створення нових квітників.

“Добираючи асортимент для висаджування, ми враховуємо ґрунтово-кліматичні умови міста. Тому найкращий вибір посадкового матеріалу – це квіти, які садили багато років поспіль. Однак враховуючи тенденції “нової хвилі” в ландшафтному дизайні, перевагу віддаємо декоративним травам, злакам і квітучим кущам. Саме їх цього року досить часто садили. Загалом ми посадили на клумбах Чернівців понад 39 тисяч квітів і понад дві тисячі кущів. Наступного року заплановано посадити удвічі менше квітів, але це лише тому, що висадили більше багаторічних у 2023 році”, – пояснює Наталя Гончарова.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.