Новини

Уражені цієї ночі в Криму російські десантні катери пішли на дно

У Головному управлінні розвідки Міноборони підтвердили знищення цієї ночі у Криму російських десантних катерів “Акула” та “Серна”.

Про це ГУР МО повідомило у фейсбуці.

“Результати проведеної 10 листопада 2023 року дорозвідки в районі бухти Вузька на території тимчасово окупованого Криму свідчать: після атаки надводних ударних дронів малі десантні кораблі чф рф – знищені”, – ідеться у повідомленні.

Згідно з отриманими новими розвідданими, ураження зазнали два катери загарбників: один корабель більш давнього проєкту 1176 “Акула”, інший новіший – проєкту 1177.

“Внаслідок атаки обидва судна росіян пішли на дно: “акула” – одразу, “серна” – ще безуспішно поборолась за живучість, але теж затонула. Полювання триває”, – наголосили у ГУР.

Раніше повідомлялося, що вночі на окупованому півострові лунали вибухи. Росіяни повідомляли, що протягом ночі нібито перехопили над Кримом два безпілотники.

Десантні катери проєкту 11770 (класу “Серна”) – це серія російських швидкісних десантних катерів на повітряній каверні.

Катери проєкту призначені для висадки на необладнаний берег або зняття з нього бойової гусеничної, колісної та іншої військової техніки загальною масою до 45 тонн, а також передових підрозділів десанту із озброєнням (92 особи) з високою швидкістю 30 вузлів, що перевищує показники інших катерів аналогічного типу.

Належать до кораблів 4-го рангу.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.