Новини

Студентів-чоловіків стало більше: на Буковині кількість зросла майже у чотири рази

До вузів Чернівецької області цього року вступило понад 4 тисяч чоловіків, це у чотири рази більше, ніж у 2021 році. Загалом цього року 110 тисяч чоловіків в Україні вперше стали студентами денної платної форми навчання. Минулого року таких було 85 тисяч.

Про це Громадському розповів головний редактор NGL.media Олег Онисько.

Кількість студентів-чоловіків зросла у 23 рази у порівнянні з 2021 роком.

“Важливо розуміти, що до великої війни українські чоловіки також вступали в виші. Тоді вони це робили сотнями, а зараз десятками тисяч. Стандартний вік вступу в університет – це до 20 років. Така категорія якраз зменшується, що повʼязано зі скороченням населення та виїздом з країни. А от 30-річні та старші активніше ставали студентами”, – пояснює Олег Онисько.

Звичайних студентів стало менше, а в такий спосіб виші отримуватимуть додатковий дохід.

“Для людей неважлива спеціальність, критеріями є вартість навчання й умови вступу. Наприклад, в консерваторію вступити складно, а для медичного треба знати хімію, біологію. Люди обирають те, що коштує дешевше. Середня вартість навчання по країні становить менш як 24 тисяч гривень за рік. Нелегальний виїзд за кордон чи хабар військкому є значно дорожчими. Тому вступ до університету – найдоступніший спосіб”, – зазначив Олег Онисько.

Університети спростили вступ на платну форму навчання. Достатньо пройти співбесіди, або надати так званого мотиваційного листа. Вишам важливо, що їм зможуть заплатити гроші.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.