Новини

Історія України знову стане обовʼязковим предметом мультитесту

Верховна Рада у середу, 8 листопада, ухвалила законопроєкт № 10092, згідно з яким, у 2024 році історія України знову стане обовʼязковим предметом мультипредметного тесту для випускників шкіл.

Про це повідомив народний депутат Володимир Вʼятрович у Facebook.

Як зазначив Вʼятрович, історія України була обовʼязковим предметом у 2022 році, а у 2023 році стала предметом на вибір для випускників.

“У 2024 році історія знову стане обовʼязковою складовою мультитесту поруч з українською мовою і математикою. Четвертий предмет обиратимуть самі випускники. Це важливе рішення, бо історія України сьогодні це більше, ніж просто шкільний предмет. Це важлива складова формування ідентичності юних громадян України”, — наголосив Вʼятрович.

Також, за його словами, Рада підтримала й інший законопроєкт № 9046. Він поверне у школи державну підсумкову атестацію, включно з атестацією з історії України.

Як додав нардеп Олексій Гончаренко, ДПА включатиме також українську мову, математику та іноземну мову.

27 вересня міністр освіти Оксен Лісовий повідомляв, що у 2024 році проведення Державної підсумкової атестації (ДПА) для 9-х та 11-х класів не передбачено. Скасування проведення підсумкової атестації він повʼязував з тим, що до 9 класу ще не дійшла реформа Нової української школи.

Наприкінці лютого 2022 року МОН скасувало державну підсумкову атестацію для учнів четвертих та девʼятих класів. Це було повʼязано із повномасштабним вторгненням Росії в Україну.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.