Новини

В Україні діятимуть нові правила агроекспорту: що змінюється

Уряд схвалив постанову № 1132 “Про реалізацію експериментального проекту з верифікації суб’єктів агропромислового комплексу в умовах воєнного стану”, згідно з якою змінюються правила експорту аграрної продукції.

Як повідомила прес-служба Міністерства аграрної політики та продовольства України, буде сформований перелік верифікованих суб’єктів, які здійснюють експорт агропродукції. Зокрема, зернових, олійних і продуктів переробки.

Зазначається, що підприємець для включення в перелік експортерів повинен відповідати 4 критеріям:

бути платником ПДВ на момент подачі заявки на експорт та станом на 23 лютого 2022 року;

не мати податкового боргу з повернення валютної виручки;

щодо підприємця не складався акт ДПС про відсутність за місцем юридичної реєстрації при перевірці дотримання валютного законодавства;

підприємець має документальне підтвердження від банку, з яким працює, що з 23 лютого 2022 року по 27 жовтня 2023 року він провів хоча б одну успішну експортну операцію, по якій було повернення валютної виручки.

“Для включення в перелік верифікованих експортерів, підприємець по-перше, має зареєструватись в ДАР (Державний аграрний реєстр – УНІАН), якщо він там ще не зареєстрований. По-друге, отримати лист підтвердження з банку щодо проведення успішної експортної операції. І третім кроком – подати заявку в ДАР, де вказати код платника ПДВ та додати скан копію листа з банку”, – пояснюють у відомстві.

Повідомляється, що рішення про включення в перелік експортерів буде ухвалено протягом 3 робочих днів після подачі заявки.

Оновлення відомостей про агропідприємців, які включені до переліку верифікованих суб’єктів, здійснюватиметься щодня. Як зазначається, ця постанова набере чинності з 10 листопада.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.