Новини

“Волонтерів нам критично не вистачає”: як центр стерилізації у Чернівцях готується до зимового періоду

Станом на ранок 23 жовтня у Чернівцях у центрі стерилізації налічується 232 тварини, це переважно собаки, рідше – коти.

Наразі у центрі триває активна підготовка до зимового періоду. Директорка міського центру стерилізації Ольвія Попова розповіла molbuk.ua, чого найбільше бракує в закладі.

Будки на зиму утеплюють

За словами директорки, зараз працівники центру купують дрова для опалення приміщення та шукають сіно, щоб утеплити вольєри.

– Підготовка до зими триває. Зараз дбаємо про забезпечення опалення внутрішніх залів, де перебувають тваринки. Також шукаємо сіно для вольєрів на вулиці. Закуповувати ми його не можемо, тому просимо небайдужих, хто має запаси сіна, привозити нам його в центр, – розповідає Ольвія Попова. – Всього у нас є 53 вуличні вольєри. Деякі нам уже вдалося утеплити, інші ж ще чекають своєї черги. Для цього привозимо сіно, але робити великі запаси не можемо: воно швидко псується і не гріє тварин. Також стелимо їм старі речі зі секондхенду, хоча й вони не служать довго, адже швидко вбирають вологу. Крім цього, з усіх боків будки обгортаємо плівкою, щоб усередину не потрапляв дощ або ж сніг.

У центрі бракує працівників

Міський центр стерилізації також потребує сухого корму, м’ясної продукції та ліків.

– Нам виділяють кошти на харчування лише 44 тварин. У центрі собак набагато більше. Найбільш напружений для нас місяць – листопад, коли істотно холоднішає. У цей період тварини потребують теплої їжі, це може бути звичайна каша з м’ясом. Ми завжди готуємо тільки натуральну їжу, проте не можемо всіх тварин харчувати однаково, бо є тварини-алергіки й ті, які взагалі не їдять корм. Що ж до лікування, то це також для нас болюче питання. Нам виділяють бюджет на лікування 150 тварин, тому ліків завжди бракує, – каже директорка.

У центрі стерилізації зараз дуже не вистачає працівників.

– Розумію, що багато підприємств зараз потребують людей, але ми ще більше потерпаємо від цього. Бо ми – специфічне підприємство. Сьогодні знайти працівника складно. Наразі у нас тільки один лікар і один фельдшер, а тварин понад 200. Ми щодня здійснюємо обхід вольєрів, а для такої кількості працівників це дуже важко. Бувало що, системи ставили відразу десятьом собакам. Тоді залучали всю команду центру, – каже Ольвія Попова.

Як розповідає директорка центру стерилізації, нині мало волонтерів приходять допомагати.

– За весь час, що я працюю, волонтерів критично не вистачає. Є одна людина, яка вигулює наших тварин, але людей, які б прийшли й допомогли водночас прибрати, погуляти та нагодувати, на жаль, немає, – зазначає Ольвія.

Директорка закликає чернівчан приходити до центру, приводити своїх діток, щоби вигулювати тваринок і доглядати за ними.

Перелік вакансій у центрі:
– лікар ветеринарної медицини,
– фельдшер ветеринарної медицини,
– ловець,
– водій,
– доглядальник тварин (дві вакансії).

Щодо вакансій або ж надання допомоги телефонуйте за номером: 095 526 00 45

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.