Новини

В Україні вирує сильна негода: загинули троє людей, постраждало майже 800 міст і сіл – фото

Буревій з дощем, який вночі прокотився західними областями до ранку суботи, 28 жовтня, дійшов до Києва, наробив великої біди в 12 регіонах України. Від негоди постраждали 780 населених пунктів. Відомо про двох загиблих киян і одного хмельничанина, є травмовані, яких доставляють до шпиталів.

Ігор Клименко, голова Міністерства внутрішніх справ України, написав у Telegram, що найбільше постраждали Хмельниччина, Рівненщина та Львівщина. Тут є серйозні проблеми з електропостачанням. На жаль, не обійшлося без людських жертв.

“Внаслідок падіння дерев в Подільському та Шевченківському районах Києва загинуло 2 чоловіків. А в Оболонському районі поривом вітру відірвало частину металевої конструкції зупинки громадського транспорту та травмувало жінку”, – повідомив він.

Мер Києва Віталій Кличко уточнив, що через наслідки негоди зі шквальним вітром загинули чоловіки віком 65 і 35 років. Семеро мешканців Києва зазнали травм та переломів. П’ятьох медики госпіталізували в лікарні столиці. Двом надали допомогу на місці.

Також відомо, що у селі Клопотівка, що у Хмельницькій області, дерево впало на чоловіка. рятувальники вивільнили уже мертве тіло – він загинув на місці.

За інформацією Клименка, проблеми з електропостачанням у 12 регіонах держави – понад 780 населених пунктів. Оперативні групи ДСНС та поліції проводять моніторинг та терміново реагують на повідомлення громадян.

Рятувальники борються з наслідками негоди в усіх регіонах держави. Вже розпилено та прибрано близько 100 дерев.Три області частково без світла

Львівська, Тернопільська та Рівненська – ті області, які найбільше постраждали від обриву ліній електропередач. У військових адміністрації повідомили про ситуацію на першу половину дня.

Через сильні дощі та пориви вітру на Львівщині станом на цю годину без електропостачання 132 населених пункти (49 – повністю, 83 – частково). Над відновленням живлення уже працюють 240 фахівців “Львівобленерго”, залучили 84 одиниці техніки.

На Тернопільщині через сильні пориви вітру відбулося знеструмлення у 70 населених пунктах. На автодорозі М-09, поблизу с. Озерна та в Почаєві на вул. Старотаражській, внаслідок поривів вітру дерева впали на проїжджу частину. Ніхто не постраждав. Станом на зараз дороги розчищено”, – повідомив глава Тернопільської ОВА. Над відновленням електропостачання працюють всі аварійні бригади місцевих РЕМів.

На Рівненщині внаслідок нічної негоди відключено біля 30 ліній електропередач. Найбільше постраждав Рівненський район. Є знеструмлення у Дубенському та Сарненському. Фахівці Рівнеобленерго вже працюють на обірваних лініях. Формуються та відправляються додаткові ремонтні бригади.

Шквали можуть тривати ще добу

Синоптики попереджають, що штормовий вітер може тривати ще добу. Його пориви сягатимуть до 25-30 метрів за секунду. А це – ризик руйнувань хитких будівель та падіння дерев. У неділю, 29 жовтня, вітер має припинитися, буде сухо й тепло.

Рятувальники просять не нехтувати правилами безпеки. Не лише війна, але примхи погоди забирають людські життя. Тому варто подбати про себе та рідних. В ДСНС нагадують прості правила:

Усі вікна будинків необхідно щільно закрити, прибрати з балконів і лоджій предмети, які можуть випасти назовні.
На вулиці триматися якомога подалі від рекламних щитів, ліній електропередачі.
У разі сильного вітру сховатися у найближчому приміщенні або природному укритті.
Уникати перебування поблизу великих дерев, а також не паркувати поруч із ними автотранспорт.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.