Новини

Зацікавлена у чесності процесу: голова НСЗУ Наталія Гусак відреагувала на обшуки в неї вдома та офісі

Голова Національної служби здоров’я України (НСЗУ) Наталія Гусак відреагувала на звинувачення прокуратури у службовій недбалості.

Ситуацію вона прокоментувала на своїй сторінці у Facebook.

За її словами, їй немає чого приховувати. Наразі НСЗУ працює у звичному режимі, а працівники сприяють слідству.

“Сьогодні з’явилася інформація від правоохоронних органів про обшуки у мене вдома та в офісі НСЗУ Національна служба здоров’я України. Мені немає чого приховувати, тому вважаю за потрібне відверто висловити свою позицію. Я особисто зацікавлена у забезпеченні чесності та об’єктивності процесу. Головними принципами моєї роботи в НСЗУ завжди були і залишаються прозорість та підзвітність. Однак, за той час, що я очолюю НСЗУ, постійно стикаюся з перевірками зі сторони контролюючих та правоохоронних органів. Буду відвертою: часто – безпідставних та ініційованих тими, кому НСЗУ “заважає””, – йдеться в повідомленні.

Додала, що за дивним збігом обставин обшуки відбувалися саме вчора, у день, коли розпочався позаплановий моніторинг перших медзакладів, що надають неонатальну допомогу.

“Нагадую, моніторинг ми проводимо згідно з оновленою процедурою, яку нещодавно затвердив Уряд України. А ще – у час, коли відбувається активна підготовка до контрактування медзакладів на наступний рік. Таке от співпадіння… Дотримуючись чинного законодавства та таємниці слідства, поки що не маю права розголошувати жодних деталей. Попри все, Національна служба здоров’я працює в штатному режимі, виконує всі зобов’язання перед надавачами медичних послуг та аптеками, готує та фіналізує Програму медичних гарантій-2024, завершує розробку нових пакетів медичних послуг на наступний рік. І я, і мої колеги співпрацюємо з правоохоронцями та сприяємо їхній роботі. Знаю точно: нічого не зупинить трансформацію української медичної системи, в якій діють чіткі та прозорі правила, а пацієнти отримують безоплатні та доступні послуги. Я відстоюватиму честь та гідність, свою та Національної служби здоров’я України”, – написала Голова НСЗУ.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.