Новини

Коли початок опалювального сезону відкладається: як не замерзнути в холодну пору року*

Перебої із центральним опаленням — не проблема, коли є альтернативні способи обігріву приміщень. Їх досить багато — вибрати найкраще рішення в кожній конкретній ситуації нескладно. Важливо лише розібратися в асортименті та особливостях доступного обладнання.

Техніка для альтернативного опалення: загальна інформація

Умовно всі пристрої для обігріву приміщень можна розділити на дві великі групи: мобільні й стаціонарні. Перша включає компактну техніку, яка не потребує встановлення. Її можна купити в будь-який момент і використовувати відразу після доставляння додому, в офіс або на дачу. Друга — це складні системи обігріву, що вимагають професійного монтажу. Встановлення такого обладнання необхідно планувати заздалегідь. Роботи можуть займати від одного до кількох днів.

Мобільна побутова техніка для обігріву приміщень

Мають найбільший попит та вважаються найефективнішими пристроями для опалення:

Теплова гармата — прилад для швидкого обігріву житлових, виробничих і громадських приміщень. Відрізняється високою потужністю, приваблює різноманітністю варіантів з урахуванням використовуваного палива (дизель, пропан/бутан, електрика, газ). Перш ніж вибрати й купити теплову гармату, важливо правильно розрахувати співвідношення робочих показників і кубатури приміщення.

Масляний обігрівач — проста за конструкцією та керуванням кліматична техніка. Використовується в невеликих за площею приміщеннях. У її основі — нагрівання мінеральної оливи, яка потім робить те саме з атмосферою.

Тепловентилятор — компактне обладнання зі збільшеною потужністю. Пропускає холодне повітря через ТЕН і вже теплим видуває його. Для цього передбачений вбудований вентилятор.

Щоб вибрати відповідний пристрій для ефективного обігріву, потрібно правильно співвіднести поставлені цілі (одна маленька кімната або великий офіс) і його можливості. Наприклад, треба об’єктивно оцінити масляний обігрівач, який не вирізняється видатними нагрівальними здібностями, але добре підтримує температуру повітря.

Стаціонарні системи для теплого будинку

Обладнання, яке показує гарні результати для обігріву приміщень:

Тепловий насос — складна система, яка використовує енергію навколишнього середовища.

Кондиціонер інверторного типу — техніка з регульованим за потужністю компресором. Працює на охолодження та обігрів.

Система теплої підлоги — ефективна технологія для створення в приміщенні комфортного мікроклімату. Приваблює енергоощадливістю, простотою експлуатації, проте встановлення обходиться недешево.

Різноманітність доступних варіантів дуже велика. Щоб не заплутатися, важливо спочатку ухвалити ключове рішення: мобільне або стаціонарне обладнання потрібне в конкретній ситуації. Необхідно орієнтуватися на поставлені цілі, особисті переваги та виділений бюджет.

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.