Новини

На Буковині за одну добу аферисти видурили у людей понад 258 тисяч

За добу інтернет-шахраї ошукали буковинців на суму понад 258 тисяч гривень. Поліцейські розпочали кримінальні провадження.

Про це повідомляє відділ комунікації Нацполіції у Чернівецькій області.

Учора, 23 жовтня, до Дністровського районного відділу поліції звернувся 51-річний житель села Бабин із заявою щодо вчинення проти нього шахрайських дій. Чоловік розповів поліцейським, що йому зателефонувала невідома особа та представилася співробітником однієї із фінансових установ. Під приводом захисту банківського рахунку псевдобанкір увійшов в довіру до буковинця та дізнався необхідну конфіденційну інформацію. У подальшому з картки чоловіка зникло 2 900 гривень.

Цього ж дня із повідомленням про шахрайство до поліції звернувся 44-річний житель обласного центру. Буковинець розказав співробітникам Чернівецького районного управління поліції, що втратив кошти під приводом працевлаштування та заробітку в одній із соцмереж інтернету. Він самостійно перерахував на картковий рахунок шахраїв понад 21 тисячу гривень.

Житель села Топорівці втратив кошти, маючи намір придбати товар онлайн. Чоловік розповів поліцейським, що на одній із Інтернет-платформ знайшов оголошення про продаж яблук та перерахував нібито продавцю 112 тисяч гривень. Відтак – зв’язок з недобросовісним продавцем обірвався, а чоловік зрозумів, що його ошукали аферисти.

Також у пастку аферистів потрапили ще троє буковинців, які зайшли в свій інтернет-банкінг та виявили відсутність коштів. У 60-річної жительки села Нелипівці Дністровського району з карткового рахунку зникло понад 9 500 гривень, а у двох жительок села Панка Чернівецького району – 111 тисяч гривень та понад 2 тисячі гривень.

Відомості про вказані факти буковинські поліцейські внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за статтею 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Проводяться досудові розслідування.

Співробітники Головного управління Національної поліції в Чернівецькій області застерігають: будьте уважними та обачними, не переходьте за сумнівними посиланнями, не вводьте реквізити платіжних карток та конфіденційну інформацію на підозрілих вебсайтах, а також в жодному випадку не перераховуйте гроші на рахунки невідомих вам людей.

Якщо ви все ж таки потрапили до пастки аферистів – одразу телефонуйте на спецлінію “102”.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.