Новини

Українці збільшують вклади в банках: скільки грошей перебуває на рахунках

Станом на 1 жовтня 2023 року загальна сума вкладів фізичних осіб (у т.ч. ФОПів) у банках України склала 1,139 трлн грн, що на 23,9 млрд грн перевищує показник станом на 1 вересня.

Як повідомили у Фонді гарантування вкладів фізичних осіб, нинішня сума вкладів на 87,3 млрд грн перевищує показник станом на 1 січня. Із загальної суми вкладів фізичних осіб на початок жовтня вклади у національній валюті склали 736 млрд грн, в іноземній валюті – 402,8 млрд грн.

Зазначається, що частка ФОП у структурі вкладників станом на 1 жовтня 2023 року становила 3,1%, а сума їх вкладів склала 134 млрд грн (11,8% від загальної суми вкладів).

У фонді нагадали, що на час дії в Україні воєнного стану та протягом трьох місяців після скасування чи припинення його дії на вклади фізичних осіб у банках України поширюються 100% гарантії. Після завершення тримісячного терміну з дня скасування чи припинення дії воєнного стану максимальна сума гарантованого відшкодування для вкладників банків України становитиме 600 тис. грн.

“Усі банки України є учасниками Фонду гарантування вкладів. Станом на 1 жовтня 2023 року в реєстрі учасників Фонду нараховувалося 64 банки”, – повідомили у ФГВФО.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.