Новини

Що робити, якщо ви стали жертвою домашнього насильства: поліцейські з Буковини дали поради

Поліцейські продовжують запобігати та протидіяти випадкам насильства і нагадують: такі випадки не потрібно замовчувати, відповідні органи реагуватимуть у рамках чинного законодавства. Так, упродовж цього року до поліції Чернівецької області надійшло майже 8200 звернень про вчинення домашнього насильства.

Про це повідомляє відділ комунікації Нацполіції у Чернівецькій області.

До адміністративної відповідальності правоохоронці притягнули майже 4 тисячі осіб та винесли майже 2500 термінових заборонних приписів.

Слідчі поліції скерували до суду понад 60 кримінальних проваджень за ознаками статті 126-1 (Домашнє насильство) та 4 за статтею 390-1 (Невиконання обмежувальних заходів, обмежувальних приписів або непроходження програми для кривдників) Кримінального кодексу України.

Правоохоронці Буковини забезпечують здійснення контролю за особами, які перебувають на профілактичному обліку як ті, що вчиняють насильство. Так, у Чернівецькій ТГ їх 662, з них – 143 жінки.

Працівники Управління превентивної діяльності ГУНП в Чернівецькій області систематично проводять з населенням різних категорій превентивні заходи для попередження фактів насильства.

Нагадуємо, крім поліції, у випадках домашнього насильства громадяни також можуть звертатися за допомогою до:

– Чернівецького обласного центру соціально-психологічної допомоги. Тут можна отримати не тільки психологічну допомогу, але й побутові, педагогічні, медичні, інформаційні та юридичні послуги. Тел. (0372) 582383;

– Обласної комунальної установи “Соціальний центр матері та дитини”. Сюди для тимчасового проживання можуть звернутись вагітні жінки та матері з дітьми, які опинилися в складних життєвих обставинах. Тел. (0372) 527998;

– Чернівецького міського центру соціальних служб для сім‘ї, дітей та молоді. Тут надають допомогу сім’ям; батькам, які виховують дітей з особливими потребами; дітям-сиротам, дітям, які потерпають від домашнього насильства, учасникам АТО, неповнолітнім та молоді, які повернулись з місць позбавлення волі. Тел. (0372) 526434;

– Служби у справах дітей Чернівецької міської ради – організовує та реалізовує заходи, спрямовані на покращення становища дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей-переселенців. Тел. (0372) 523405.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.