Новини

«Пам’ятайте про обачність»: головна санітарна лікарка перед Пасхою звернулась до буковинців

Головна санітарна лікарка Чернівецької області Наталія Гопко закликала жителів Буковини безпечно провести Великодні свята.

Про це вона сказала сьогодні у відеозверненні, яке розміщене на Facebook-сторінці Чернівецького обласного лабораторного центру.

– Кілька останніх тижнів поспіль ми відзначаємо зниження захворюваності на COVID-19, число нових підтверджених випадків щодня зменшується. Однак при цьому щодоби ми реєструємо не менше ста хворих на коронавірус. Сотні людей отримують медичну допомогу в умовах стаціонару, переносять захворювання важко, з ускладненнями, тривалий час залишаються у стінах медичного закладу. Тому вважати, що із введенням “жовтого” рівня епідемічної небезпеки, ми стали невразливими, завчасно. Необхідно пам’ятати про обачність, обережність, безпечне середовище, – зазначила Наталія Гопко.

Вона також закликала, у випадку, якщо відчули ознаки гострих респіраторних вірусних інфекцій, припиніть активне спілкування. Таким чином ви убережете рідних та близьких

– Багаторічні традиції, коли вся родина разом ішла на богослужіння та освячення великоднього кошика. Це завжди було урочисто і очікувано. Мабуть, у нинішніх умовах варто подумати про те, щоби хтось один із сім’ї виконав цей обряд. Це дасть можливість уникнути велелюдних зібрань і створить умови для дотримання фізичної дистанції. Максимально прості рекомендації, які допоможуть убезпечити від хвороби себе та близьких, – сказала головна санітарна лікарка.

Вона також нагадала, що відвідувати великодні богослужіння слід у масках.

– Епідемічна ситуація в області залежить від нас усіх та від рішень, які ми ухвалюємо. Будь ласка, нехай це будуть мудрі рішення, які дадуть можливість залишатися здоровими вам і вашим рідним та близьким, – підсумувала Наталія Гопко.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.