Новини

Розігнав машину до 115 км: на Буковині жінка дозволила сісти неповнолітньому сину за кермо, а він потрапив у ДТП

На Буковині суд оштрафував багатодітну матір за те, що жінка посадила за кермо автомобіля свого неповнолітнього сина. Хлопець розігнав машину до 115 км за год, не впорався з керуванням і скоїв ДТП. В суді жінка визнала свою провину і погодилася заплатити штраф.

Про це йдеться у вироку Глибоцького районного суду.

Аварія за участю неповнолітнього водія сталася 25 квітня в селі Кам’янка Чернівецького району. Поліцейські з’ясували, що зіткнулися автомобіль BMW і ВАЗ 21061. За кермом іномарки на це момент перебував неповнолітній хлопець. Керувати автомобілем йому дозволила його мати.

“Неповнолітній водій рухався по вулиці Набережній в с. Кам’янка Чернівецького району, зі сторони с. Черепківці в напрямку с. Петричанка. Швидкість авто складала приблизно 115 км за годину, яка є перевищена в межах населеного пункту. Наближаючись до будинку хлопець не врахував дорожню ситуацію, проявив неуважність і допустив зіткнення з автомобілем ВАЗ 21061, який їхав в попутному напрямку”, – йдеться у документі.

В результаті аварії пасажирка ВАЗ 21061 отримала тілесні ушкодження середнього ступеня тяжкості. В судовому засіданні обвинувачена мати неповнолітнього водія свою вину визнала та щиро розкаялася, просила суд суворо не карати.

При призначені міри покарання Глибоцький суд врахував, що обвинувачена є багатодітною матір’ю, має на утриманні п’ятеро дітей, визнана матір’ю-героїнею. Також жінка щиро розкаялася, має позитивну характеристику з місця проживання та не притягувалася раніше до криміналу.

Суд призначив жінці покарання у вигляді штрафу в розмірі 17 тис. гривень. На вирок суду може бути подано апеляцію до Чернівецького апеляційного суду протягом 30 діб з дня його проголошення вироку.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.