Новини

До кінця тижня ще гріємося, а з понеділка почнеться «холодяка»: погода на Буковині

Фото з фб-сторінки Пауля Пшенічки

У п’ятницю, 13 жовтня, в Україні хмарно з проясненнями.

Про це повідомляє Укргідрометцентр, пише molbuk.ua

Вночі та вранці у західних, північних, Вінницькій, Черкаській, Полтавській та Харківській областях помірний дощ, вдень у Карпатському регіоні, центральних та східних областях місцями невеликий дощ; на решті території без опадів.

Вітер південно-західний, у північній частині вдень з переходом на північно-західний, 5-10 м/с.

Температура вночі 8-13°, у східних, Дніпропетровській, Запорізькій, Херсонській областях та місцями в Криму 3-8° тепла, вдень 15-20°, в Карпатах 10-15°.

На Буковині – хмарно з проясненнями, дощ, +18 +20 градусів.

У Чернівцях хмарна погода буде триматися до самого вечора. Вранці піде дрібний дощ. У другій половині дня опадів не передбачається, прогнозує Sinoptik.

Тепло ще буде у суботу – +12 +19 градусів. А з неділі – суттєве похолодання, максимум +13 градусів. Щодень температура знижуватиметься, тож уже наступного тижня взимку прогнозують “мінуси”.

Попереджає про похолодання з наступного тижня і синоптикиня Наталка Діденко.

“Одразу хотіла б сказати, що з 15-16-го жовтня істотно похолоднішає в Україні. Тому, шановні комунальні служби, візьміть до уваги, а звичайні громадяни – підготуйтеся гарно й тепло, ковдри пухові, гардероб товстіший, обігрівачі, чаї корисні, рецепти яблучні смачні – словом, все, що може вас зігріти.

А поки що радіємо теплій погоді, яка спостерігатиметься переважно на вулиці, бо в помешканнях і так холодно.
Тому нагода побути на повітрі – якраз.
13-го жовтня Україну перетинатиме атмосферний фронт, тому на заході, півночі, у центрі, на Харківщині та Одещині місцями пройде невеликий дощ.

У більшості областей сходу та півдня – без опадів.

Впродовж завтрашнього дня очікується +14+18 градусів, на півдні та заході +16+22 градуси. Вітер буде в Україні переважно північно-західний, помірний, тобто, трохи стихне після сьогоднішнього сильного.

У Києві у п’ятницю пройде місцями невеликий дощ, максимальна температура повітря становитиме ще комфортні значення, +17,+18 градусів. Субота в Києві буде рахат-лукум! – сухо, сонячно й тепло. Неділя трохи збавить градуси, набіжать хмари та пройде дощ. А вже у понеділок розпочнеться холодяка!” – пише Діденко.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.