Новини

Підвищення якості надання поліцейських послуг

[center]
При Головному управлінні Нацполіції у Чернівецькій області працює інспекція, яка контролює службову діяльність підрозділів поліції, оптимізує управлінські процеси, сприяє ефективності професійної діяльності працівників поліції та дотримання ними службової дисципліни. Також дана інспекція активно займається волонтерською діяльністю: відправляють гуманітарну допомогу бійцям на передову та допомагають вагітним жінкам, які постраждали від війни. Фактично, поліцейські беруть під опіку дані сім’ї та допомагають всім необхідним.

Про особливості роботи інспекції ГУНП кореспондентці ” ” розповів начальник управління головної інспекції в області Володимир ШЕПЕНЮК.

За словами Володимира Шепенюка в інспекції працює за принципом безперервності.

– Наш підрозділ є новоствореним та реформованим, нашому підрозділу майже два роки. Головними обов’язками є слідкування та контроль за роботою працівників поліції, дотримання ними дисципліни та законності. Також до наших обов’язків входить оптимізація управлінських процесів і контроль за наданням поліцейських послуг, як наслідок збільшення довіри громадян до поліції. У нашому підрозділі працюють 14 співробітників, які забезпечують цілодобовий нагляд за якістю надання поліцейських послуг. Шляхом спілкування із населенням та виїздів до підрозділів поліції, наші співробітники вивчають механізми роботи поліції та запроваджують нові практики роботи, – розповідає В. Шепенюк.

Працівники управління інспекції щотижня виїжджають у громади, де спілкуються із місцевими мешканцями та перевіряють відповідний рівень знань та навиків співробітників поліції.

– Наша мобільна група щотижнево виїжджає у громади, де взаємодіє з місцевими мешканцями та перевіряє навички поліцейських. Шляхом виїзду у громади, співробітники інспекції вивчають роботу підрозділів поліції, приймають участь у інструктажах поліцейським перед тим, як вони заступають на службу, та наголошують про необхідність дотримання норм чинного законодавства. Це один із таких заходів, яким ми займаємося.

Також працівники головної інспекції моделюють ситуативні завдання, які повинні вирішити співробітники поліції.

–Ми спостерігаємо, як поліцейські можуть логічно вирішити ту чи іншу ситуативну задачу. Під час таких завдань ми розуміємо, чи готовий правоохоронець до несення служби, чи ні. Також ми перевіряємо стан реагування нарядами поліції на повідомлення громадян та законність прийнятих рішень по результатах розгляду звернень, – каже начальник інспекції.

–Поліція – відкрита до людей. До нас можна звернутися за номером телефону на спецлінію “102”, або ж написати на нашу офіційну сторінку у фейсбуці, яка називається “Управління головної інспекції ГУНП в Чернівецькій області”, там є відповідні клавіші натиснувши на які можна зареєструвати електронне звернення. Це звернення обов’язково буде розглянуто. До нашої інспекції можна звернутися із інформацією про подію за участі поліцейських, подякую правоохоронцям за проведену роботу або ж дня надання юридичної консультації.

Також співробітники головної інспекції окрім контролю поліцейських займаються активною волонтерською діяльністю.

–Ми співпрацюємо із справою “Кольпінга” в Україні та допомагаємо нашим бійцям, які наразі перебувають у зоні проведення. Допомагаємо і вагітним жінкам. Пам’ятаю сім’ю із Сіверодонецька. Жінка, чоловік приїхали на Буковині із немовлям на руках. Громада виділила їм будинок, але для дитини не було нічого. Почувши про цю історію ми зібрали ліжечко, візочок, одяг, підгузки, пляшечки та харчування для маленької дитини. Так, як це була зима, були відключення світла, ми подарували цій сім’ї генератор. Дуже багато звернень по допомозі вагітним. Ось наприклад, є сім’я, яка проживає у Херсоні, у діток не було нічого, ми також туди доставили допомогу. Наша основа задача – це допомагати нашим громадянам. Цим самим ми хочемо збільшити рейтинг довіри до поліції, – підсумував В. Шепенюк.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.