Новини

Заплатили, а квартири нема: за добу псевдорієлтори видурили у буковинців 25 тис грн

Буковинські поліцейські застерігають краян буди обачними під час оренди квартири “по фото”. Лише впродовж доби двоє жителів Чернівецького району віддали майже 25 тисяч гривень як передоплату псевдорієлторам.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Чернівецької області, пише molbuk.ua

У результаті залишилися без грошей та помешкань. За обома фактами незаконного заволодіння коштами громадян шахрайським шляхом дізнавачі поліції розпочали кримінальні провадження.

До поліції звернувся 36-річний житель Кам’янецької громади, який став жертвою шахрайства. На одному сайті чоловік побачив оголошення про здачу квартири в оренду в Чернівцях.

Буковинець зв’язався з нібито “рієлтором”, який попросив оплатити завдаток за помешкання в розмірі 12400 гривень, щоб випередити інших зацікавлених осіб. Чоловік перерахував вказану суму на невідомий рахунок, після чого зв’язок псевдорієлтором обірвався, а оголошення видалили із сайту.

За аналогічним сценарієм 27-річний чернівчанин також позбувся 12 400 гривень.

Дізнавачі поліції Чернівецького РУП за вказаними фактами розпочали кримінальні провадження, передбачені частиною 1 статті 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України.

Правоохоронці радять усім, хто не хоче стати жертвою аферистів під час пошуків житла, дотримуватися наступних правил:

– наполягайте на особистій зустрічі з власниками чи розпорядниками помешкання;

– вимагайте від орендодавця оригінали документів (паспорт, свідоцтво про право власності на квартиру або витяг з Реєстру майнових прав на нерухоме майно), ретельно перевіряйте інформацію у відповідних джерелах;

– огляньте помешкання, яке плануєте винайняти, та поспілкуйтеся з сусідами;

– мова про передплату може йти лише після оформлення завіреного договору оренди.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.