Новини

У Чернівецькому театрі ляльок вперше за останні кілька років покажуть виставу для дорослих

У суботу, 7 жовтня, о 17:00 відбудеться прем’єра вистави для дорослих “Пригоди бравого вояка Швейка” в Чернівецькому академічному обласному театрі ляльок. До створення цієї вистави залучили 5 акторів.

Про це розповіли директор, художній керівник театру Григорій Волинець та режисер-постановник Іван Данілін, пише molbuk.ua

За останні кілька років у театрі ляльок вперше представлять виставу для дорослих. Це вистава поставлена за мотивами роману чеського письменника-сатирика Ярослава Гашека.

За словами директора, художнього керівника театру ляльок Григорія Волинця, вистава “Пригоди бравого вояка Швейка” орієнтована на глядацьку аудиторію від 14 років.

“В умовах війни ми продовжуємо працювати, грати вистави для молодшого шкільного і дошкільного віку. Грати вистави для молодого покоління – це добре, але зараз, під час війни, хотіли б не тільки для них працювати, але й для старшого шкільного віку і дорослих. Колеги з інших регіонів України ставлять, практикують вистави для дорослих у театрах ляльок. Надіємося, що і в нас вийде продовжити ставити такі вистави для глядачів театру”, – каже Г. Волинець.

Режисер-постановник Іван Данілін вважає, що саме ця вистава, в час війни, є актуальною.

“Діти старші 14 років за шкільною програмою зараз якраз вивчають творчість Ярослава Гашека. Мені здалося, що цей матеріал під час війни є дуже актуальним, адже у самому романі розкриваються події Першої світової війни. Нам було цікаво провести паралель між війною, що тоді була, і теперішньою війною”, – розповідає І. Данілін.

Одна з акторок – Юлія Квітковська зауважила, що у театрі ляльок вистави для дорослих ще ставили раніше.

“Нашому театру 40 років. Упродовж цього часу тут ставили вистави для дорослих, зокрема можна згадати – “Тіні забутих предків”, “Ніч на Івана Купала”. На жаль, зараз ми не можемо демонструвати ці вистави, адже вже нема того акторського складу як раніше. Вистава “Пригоди бравого вояка Швейка” – це свіжий ковток для нас”, – каже Ю. Квітковська.

Окрім 7 жовтня, виставу покажуть у театрі ляльок 13 та 27 жовтня о 17:00.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.