Новини

У Чернівцях щодня їздить майже 50 тролейбусів: на яких маршрутах найбільше

Комунальний громадський транспорт Чернівців розпочинає свою роботу о 06.20 та закінчує її близько 22.14.

Про це molbuk.ua повідомили у Чернівецькому тролейбусному управлінні.

У Чернівецькому тролейбусному управлінні зазначають: щодня на маршрути виходить понад 50 одиниць тролейбусів та 35 автобусів.

“Графік руху тролейбусів та автобусів розроблений з урахуванням пікових годин. Отож під час найвищого пасажиропотоку транспорту курсує найбільше. 50 тролейбусів та 35 автобусів курсують упродовж усього дня. Лише після 20.30 кількість одиниць транспорту поступово зменшується, машини заїжджають в депо. Оскільки така кількість транспорту не може заїжджати в депо одномоментно (це б призвело до заторів та обриву ліній), цей процес розтягнутий у трасі. Але по місту тролейбуси та автобуси продовжують курсувати, лише інтервал руху стає більшим”, – пояснюють у пресслужбі ЧТУ.

Найбільше тролейбусів курсує на маршрутах № 3, 5. Зокрема у місті їде 12 тролейбусів №3 та 10 тролейбусів №5. Також ЧТУ обслуговує дев’ять автобусних маршрутів № 1, 5, 6, 7, 8, 9, 15, 23, 29.

“Щоб пасажирам було комфортно, на найбільш завантажених маршрутах збільшили кількість машин. Два автобуси додали на маршрут №9, який їздить на “Гравітон”, їх курсує тепер дев’ять. Тож інтервал руху автобусів зменшився до 10 хвилин. На автобусному маршруті №5 курсує вісім автобусів. Весь транспорт є низькопідлоговим, обладнаний валідаторами”, – зазначають у ЧТУ.

Дізнатися про розклад руху комунального транспорту можна на офіційному сайті комунального підприємства “Чернівецьке тролейбусне управління”, також графік розміщено на зупинках.

Також у ЧТУ нагадують, що в комунальному транспорті діє безготівкова оплата. Оплатити проїзд можна: транспортною карткою, банківською карткою, QR-кодом застосунків “Приват24” та EasyPay, або придбати квиток у терміналах самообслуговування EasyPay, City24, Moneycom.

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.