Новини

Ошукували людей, перебуваючи в СІЗО: на Буковині оперативники викрили групу шахраїв

У результаті шахрайських дій порушники заволоділи коштами буковинця у сумі понад 140 тисяч гривень за нібито купівлю автомобіля. За фактом слідчі поліції розпочали кримінальне провадження. Триває досудове розслідування.

Про це повідомляє відділ комунікації Нацполіції у Чернівецькій області.

У червні цього року працівники Управління карного розшуку ГУНП в Чернівецькій області задокументували протиправні дії 26-річного буковинця, який, перебуваючи у місцях позбавлення волі, організував схему виманювання грошей у громадян. До своєї злочинної діяльності хлопець залучив двох 17-річних буковинців.

Під час досудового розслідування правоохоронці встановили, що житель села Долинівка Одеської області, відбуваючи покарання за скоєння грабежу та розбою у Київському СІЗО, налаштував отримання коштів незаконним шляхом. Під приводом купівлі та продажу автомобілів із-за кордону через Інтернет чоловік отримував від “потенційних клієнтів” передоплату. Після цього не виходив на зв’язок, змінював телефон і номер та продовжував свою шахрайську діяльність.

Серед фігурантів – двоє 17-річних жителів міста Чернівці та села Карапчів. Хлопці за грошову винагороду передавали засудженому нові телефони, номери та банківські картки.

Під час санкціонованого обшуку у камері засудженого та місцях проживання спільників було знайдено та вилучено:

– декілька мобільних телефонів;

– сім-картки;

– чорнові записи про “потенційних клієнтів”.

За вказаним фактом слідчі поліції Чернівецького районного управління поліції внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками статті 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України.

Триває досудове розслідування.

Наразі проводиться перевірка щодо причетності порушників до скоєння аналогічних злочинів у Чернівецькій та інших областях.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.