Новини

Морили голодом та били: двом працівникам військкомату на Львівщині повідомили про підозру

Правоохоронці повідомили про підозру у катуванні та незаконному позбавленні волі двом працівникам Самбірського військкомату.

Про це повідомляє Державне бюро розслідування.

Повідомили про підозру заступнику начальника одного з відділів Самбірського районного ТЦК та СП, а також військовослужбовцю-водію цього відділу.

Як оперативно встановило слідство, вони незаконно утримували та катували в приміщенні військкомату двох чоловіків.

Мешканці Харкова та Кривого Рогу намагалися незаконно перетнути кордон і потрапити до Польщі. Однак їх затримали прикордонники, склали протокол про порушення правил перетину держкордону і доправили до військкомату для постановки на військовий облік.

У військкоматі обох чоловіків намагались примусити “добровільно” пройти військово-лікарську комісію для подальшої мобілізації, на що вони не погоджувались. Одного з потерпілих утримували в приміщенні військкомату 10 днів, іншого – 7.

За даними слідства, вказані особи тривалий час незаконно утримували у напівпідвальному приміщенні, морили голодом, били та вчинялися інші протиправні дії щодо військовозобов’язаного, аби змусити його “добровільно” пройти військово-лікарську комісію з подальшим призовом на військову службу під час мобілізації.

19 вересня 2023 року під “наглядом” керівника військовий-водій побив обох громадян. Одного з потерпілих бив руками та ногами по тілу і обличчю, погрожуючи зброєю. Відповідне відео було поширено мережею Інтернет у цей же ж день. Інший чоловік отримав удар у голову.

Встановлено, що майор та солдат завдали постраждалим тілесних ушкоджень, а також погрожували зброєю. Їх затримали.

ДБР негайно розпочало розслідування цього інциденту у межах розпочатого кримінального провадження.

За процесуального керівництва Львівської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону повідомлено про підозру заступнику начальника першого відділу Самбірського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки та старшому солдату за фактом незаконного позбавлення волі людини та катування.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.