Новини

На Буковині шахраї ошукали двох жінок на 8 тисяч

Майже 8 тисяч гривень позбулися буковинці, довірившись шахраям, поліцейські розпочали кримінальні провадження.

Про це повідомляє відділ комунікації Нацполіції у Чернівецькій області.

Протягом минулої доби на спецлінію “102” надійшло два повідомлення від жінок про те, що невідомі особи незаконно заволоділи їхніми коштами. При цьому порушники використовували різні схеми виманювання грошей. За вказані дії зловмисникам загрожує до трьох років обмеження волі.

Зокрема, у 34-річної чернівчанки шахрай виманив гроші під приводом купівлі речей через мобільний додаток. Жінка перейшла за надісланим фішинговим посиланням та внесла дані своєї банківської картки, з якої знято було 3500 тисяч гривень.

69-річна жителька села Кадубівці, використовуючи електронно-обчислювальну техніку, перерахувала незнайомцю 4000 гривень.

За цими фактами поліцейські внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 1 статті 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України.

Наразі проводяться досудові розслідування.

Правоохоронці нагадують буковинцям про необхідність перевіряти інформацію про нарахування чи списання коштів з рахунків. Також громадяни повинні пам’ятати про те, що не потрібно переходити за сумнівними посиланнями та розголошувати свої персональні дані, до яких належать:

– термін дії банківської картки;

– PIN-код;

– слово-пароль;

– cvv2-код.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.