Новини

У Чернівцях покажуть фільм про легендарного кіборга «Барса»

23 вересня о 17.00 в культурно-мистецькому центрі імені І.Миколайчука у Чернівцях відбудеться допрем’єрний показ
документального фільму “Барс – незавершена справа “. Цей фільм – історія життя легендарного кіборга з Буковини Валерія Красняна (“Барса”).

Про це повідомляє тернопільське видання “Погляд”, пише molbuk.ua

Продюсер фільму, голова ГО “Тернопільська кінокомісія” Володимир Ханас розповів про прем’єру фільму:

“Ми планували прем’єрні покази в Києві та Чернівцях у кінці вересня. Завдяки підтримці та сприянню голови Буковинської кінокомісії Владиславу Севрюкову оперативно вирішилися всі організаційні питання в Чернівцях і сьогодні наша команда може повідомити, що прем’єрний показ фільму “Барс. Незакінчена справа” відбудеться у 23 вересня о 17-00 в приміщенні культурно-мистецького центру імені Івана Миколайчука міста Чернівці (окрема подяка директорці Тетяні Дяченко). Про київську прем’єру повідомимо найближчим часом”, – зазначив Володимир Ханас.

Валерій Краснян – доброволець, кіборг, військовослужбовець 107 ОБрТрО, Збройних сил України, учасник російсько-української війни з 2014 року. Кавалер орденів Данила Галицького та Народний Герой України.

Його називають одним із символів боротьби за Донецький аеропорт. Його професійність, гідність та беззаперечна відданість справі викликають захоплення у всіх, хто знав Барса.

Окрім участі в бойових діях, Барс активно та ефективно допомагав тим, хто боронив Україну – У 2015 році став керівником Центру допомоги учасникам АТО, був представником президента з питань учасників АТО та радником голови Чернівецької ОДА.

З початком повномасштабного російського вторгнення повернувся з-за кордону і вступив із лютого 2022 до лав Української Добровольчої Армії (очолив “Роту Барса” у рідному 5-му батальйоні), а влітку 2022 – до 107ї окремої бригади Сил територіальної оборони Збройних сил України.

Учасник боїв за Київ, Харків та Харківщину. Загинув 24.11.2022 року під час виконання бойового завдання в Харківській області, підірвавшись на міні.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.