Новини

У центрі Чернівців відреставрують фасад будинку-пам’ятки архітектури

У Чернівцях відреставрують фасад будинку на вулиці Банковій, 3, що є пам’яткою архітектури місцевого значення.

Відповідний тендер оголосив на Prozorro департамент інфраструктури та благоустрою міськради, пише molbuk.ua

Очікувана вартість робіт – понад 3,2 мільйона гривень.

Кінцевий строк подання тендерних пропозицій – до завтра, 12 вересня.

У переліку будівельних робіт – реставрація і відтворення штукатурки фасадів по цегляних поверхнях вапняно-цементним розчином, стіни гладкі, перетирання штукатурки, розбирання водостічних труб з листової сталі з землі та помостів, навішування водостічних труб, колін, відливів і лійок з готових елементів, розбирання поясків, сандриків, жолобів, відливів, звисів тощо з листової сталі, зміна покриттів настінних звисів з оцинкованої покрівельної сталі тощо.

Раніше міський голова Роман Клічук повідомив, що загалом цьогоріч місто реставрує десяток фасадів.

“З деякими роботу вже завершили: Штейнберга, 2, Шкільна, 21 та Дарвіна, 11А. Також вже відновили фасад фольклорного театру-студії “ГЕРДАН”. Там вже можете оцінити результат.

Десь ще в процесі: Головна, 91, Міська лікарня 1, що на Героїв Майдану, 226, школа №4 вул. Шевченка 12-14, садочки №1, №9 та №28.

Ще є адреси, для яких чекаємо на виготовлення науково-проєктної документації чи лиш оголосили торги: Банкова, 3 та Університетська, 34.

Приємно також, що на допомогу приходять меценати: фінансують роботи, аби будинок за будинком відродити місто. Цьогоріч завдяки їх підтримці вже реставрували фасади на Головній, 111, Франка, 20. На Головній, 119 — роботи завершують”, – повідомив Клічук.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.