Новини

Окупанти встановили 46 пускових установок ракетного комплексу Іскандер вздовж українського кордону

Заступник начальника Головного управління розвідки Міноборони України Вадим Скібіцький заявив, що на цей час російські окупанти розгорнули 46 пускових установок ракетного комплексу Іскандер вздовж кордону з Україною.

Про це Скібіцький сказав на щорічній зустрічі Ялтинської європейської стратегії (YES), організованій у партнерстві з Фондом Віктора Пінчука, яка відбулася у Києві 8−9 вересня, повідомляє Інтерфакс-Україна.

“Саме цим комплексом вчора завдавалися удари. І балістичними ракетами, і крилатими ракетами також з комплексу Іскандер. Таким чином, йде методичне знищення насамперед цивільних об’єктів нашої держави”, — зазначив він.

Скібіцький зауважив, що росіяни активно використовують проти Сил оборони України авіацію, проте бояться потужної системи ППО, яка вже підтвердила свою ефективність.

“Підтвердила тим, що відсоток крилатих ракет, інших боєприпасів, які прямують на цивільні, військові об’єкти, знищуються нашою системою протиповітряної оборони”, — наголосив він.

Крім того, Скібіцький подякував міжнародним партнерам за ефективні новітні засоби озброєння, які вони передали Україні.

8 вересня російські окупанти завдали удару по Кривому Рогу, за попередніми даними, ракетою з балістичного комплексу Іскандер-К. Внаслідок влучання в адміністративну будівлю в середмісті загинув працівник поліції. За даними МВС, відомо про 72 постраждалих.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.