Новини

У Чернівцях очне навчання розпочали більше половини шкіл

У Чернівцях очно навчання розпочали 30 шкіл. У 17 закладах впровадили змішану форму навчання. Три школи працюватимуть у дві зміни.

Про це повідомила начальниця управління освіти міськради Ірина Ткачук, пише molbuk.ua

Кількість шкіл міста, які почали навчання в очному форматі, значно зросла, порівняно з минулим роком, і це позитивна тенденція.

“Минулого року лише 7 закладів мали змогу організувати навчання очно. За площами укриттів ми не могли запустити повноцінний процес у школах. Але місто вклало величезні кошти в їхній ремонт. Також працюємо з іншими закладами, які розташовані за пів кілометра від школи, щоб там організувати укриття. Тож більша частина закладів освіти розпочала очне навчання”, – каже Ірина Ткачук.

Щодо 17 шкіл, які працюють у змішаному форматі, то їх поступово теж будуть намагатися перевести на очну форму.

“Це наш потенціал, де маємо вдосконалювати укриття, підписувати угоди з сусідніми закладами. Все ж, якщо порівнювати з іншими обласними центрами, ми попереду, як це було й минулого року”, – підсумовує чиновниця.

У Чернівцях є 55 дошкільних закладів комунальної форми власності. Зараз практично всі вони відкриті для маленьких відвідувачів.

“Ми першими в Україні після повномасштабного вторгнення взяли на себе відповідальність відкрити садки. Знайшли можливість у всіх закладах зробити хоча б найпростіші укриття. У міру того, як вони облаштовувалися, поступово відкривали все більше дитсадків. На кінець минулого року не працювали лише 4 дитсадки, бо там жили переселенці. На початку їх було 1650, зараз – усього 11 у двох садочках”, – розповіла Ірина Ткачук.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.