Новини

Контрабандисти покинули на кордоні з Румунією велику партію цигарок – фото

У ніч з 26 на 27 квітня прикордонники відділу “Селятин” спільно зі оперативниками виявили невідомих, які намагалися переправити до Румунії велику партію контрабандних цигарок.

Про це повідомляє пресслужба Західного регіонального управління Держприкордонслужби України-Західний кордон, пише molbuk.ua

Зокрема, за кілька сотень метрів до кордону правоохоронці виявили чотирьох невідомих. З появою прикордонників правопорушники вдалися до втечі. Зрозумівши, що з товаром їм втекти не вдасться, вони його покинули.

Прикордонники їх знайшли. Порушники застосували фантазію, готуючись до контрабандної переправи. Пакунки з цигарками вони обгорнули чорним поліетиленом, зробивши таким чином імпровізовані наплічники. Їх і знайшли прикордонники неподалік загороджувального паркану.

“Можна припустити, що порушники намагалися втекти з тютюновими виробами, зважаючи на темний час доби та значну відстань до охоронців кордону. У цьому випадку пачкарі планували переправити через кордон 3600 пачок сигарет”, – йдеться у повідомленні.

Ще 2890 пачок сигарет різних марок на ділянці цього ж відділу були виявлені двома годинами раніше. Як і у першому випадку, порушники покинули товар та накивали п’ятами.

“Втеча – єдиний спосіб уникнути відповідальності за переміщення підакцизного товару без марок акцизного податку України, за що передбачена кримінальна відповідальність”, – наголошують у пресслужбі.

Наразі всі тютюнові вироби доставили до прикордонного підрозділу. Їх передадуть співробітникам ДФС. Загальна кількість пачок сигарет – майже 6,5 тисяч.

Горе-втікачів наразі шукають.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.