Новини

Поминальні дні – без масових відвідин кладовищ: рішення громади на Буковині

У вівторок, 11 травня, у храмах Хотинської громади відбудеться поминальна служба. А масового відвідування місць поховань не буде.

Про це на своїй Facebook-сторінці повідомив голова Хотинської ОТГ Андрій Дранчук, пише molbuk.ua

Голова громади зазначив, що на засіданні ухвалили рішення проводити службу при відчинених дверях у храмах та з дотриманням дистанції.

“Сьогодні, 27.04.2021 р. мав приємну зустріч з настоятелями церков Хотинської міської територіальної громади, представниками Національної поліції, головою ветеранської організації. Було обговорено ряд важливих питань щодо святкування прийдешніх свят і прийнято спільне рішення, що проведення в храмах Пасхальної літургії проводитиметься при відчинених дверях та з дотриманням дистанції”, – написав Дранчук.

Поминальна служба на Хотинщині відбудеться 11 травня.

“Домовилися, що у вівторок 11.05.2021 року пройде поминальна служба за померлими у всіх храмах без масового відвідування місць поховань”, – додав голова громади.

Нагадаємо, очільник МОЗ Максим Степанов повідомив, що у храмах України встановлять тимчасову заборону на фізичний контакт під час обрядів. Зокрема, цілування ікон, хрестів тощо.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.