Новини

Блогер з Чернівців, якого “висували” в президенти, зібрав понад 20 млн гривень для ЗСУ

Блогер з Чернівців та відомий український стрімер на Twitch Михайло Лебіга разом з Monobank оголосив масштабний збір на Збройні сили України. За добу, 3 вересня, українці встигли задонатити на армію понад 20 млн гривень.

Про це стало відомо на сторінці Михайла Лебіги в Instagram.

Як відбувався збір коштів

Третього вересня у восьми містах України були облаштовані “виборчі дільниці”, де кожен охочий міг проголосувати “за Лебіговича”. Один голос – сто гривень для ЗСУ. Українців запрошували приходити на “вибори” з 16:00 до 20:00 у таких містах: Київ, Львів, Чернівці, Тернопіль, Луцьк, Хмельницький, Дінпро, Івано-Франківськ. Для всіх інших була можливість проголосувати онлайн.

Водночас Monobank випустив ексклюзивний скін з TikTok-президентом Лебіговичем — “вибори”. Такий скін можна було отримати в обмежений період часу, задонативши 100 гривень на банку.

Усі зібрані кошти організатори обіцяють віддати фонду “Повернись живим”.

Результати збору:

Упродовж доби українці переказали на банку – 20 199 531 гривень.

Водночас на дільницях у містах зібрали – 397 504 гривень. Деякі дільниці відправляли відразу на банку, деякі – переказували відразу у фонд “Повернись живим”. Загалом організаторам вдалося зібрати – 20 597 035 гривень.

Звідки взявся Лебігович?

Псевдокандидат в президенти України Лебігович — мем, героєм якого став відомий стрімер на Twitch та блогер Михайло Лебіга.

Цей мем утворився від прізвищ блогера та скандально президента-втікача Віктора Януковича. Під час одного зі своїх стрімів Лебіга дивився й коментував передвиборчі дебати колишніх президентів України Ющенка і Януковича. Михайло сміявся над тим, як люди в сюжетах смішно мавпували прізвище Януковича. Після цього підписники почали жартома закликати Лебігу піти в президенти, а пізніше писали про це під кожним його новим відео і дописом у соцмережах.

Невдовзі користувачі TikTok почали створювати меми про те, що Лебігович може стати наступним президентом. Не можна також не згадати про те, що під час одного зі своїх стрімів блогер зібрав понад 8 млн грн на ЗСУ.

Публикация от Міша Лебіга (@misha_lebiga)

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.