Новини

Вилийте каву до пральної машини і будете здивовані результатом: такого ви ще точно не робили

На жаль, що частіше ви перете свої сорочки, футболки чи джемпери, то сильніше вони вицвітають. Особливо ця проблема стосується тих речей, які мають темний або чорний колір. Відтінок із часом сіріє або на одязі з’являються світліші смуги. Такі речі швидко опиняються на смітнику або лежать на поличках і залишаються нікому не потрібними.

Водночас буває й таке, що чорні речі викидають практично одразу після першого прання, адже колір сильно вицвітає через використання неправильного порошку або режиму прання.

І ось для того, щоб ваш улюблений одяг зберігав свій блиск і колір, а також довше носився, можна використати доволі простий, але ефективний спосіб. Можете забути про дорогі хімічні засоби, які негативно впливають на довкілля, і замість них використовувати просту мелену каву. Такий лайфгак досить популярний у Мережі.

Через високі температури, неправильно підібрані засоби з відбілювачем і часті цикли прання колірні пігменти в одязі зазвичай розчиняються. Поступово це відбілює волокна, вимиваючи фарбу з тканини.

Якщо ж під час прання налити дві кружки чорної кави просто до барабану, а потім запустити делікатний режим, можна вирішити цю проблему.

Але обов’язково переконайтеся, що у пральній машині лише одяг темного й чорного кольорів, інакше існує ризик фарбування тканини.

Каву можна використовувати для прання чорних речей навіть в тому разі, якщо ви перете їх вручну. Для цього спочатку виперіть одяг за допомогою звичайного мийного засобу, а потім використовуйте каву як ополіскувач.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.