Новини

Бізнесмен із Чернівців передав армії обладнання на шість мільйонів

Чернівчанин Юрій Кулічевський керує низкою підприємств, які працюють у сфері інженерії, а також відновлюють енергетику після ворожих атак. З початком великої війни чоловік став активно допомагати війську транспортом і технікою, яка рятує життя бійців на фронті.

Про це йдеться у публікації ” ” від 31 серпня, пише molbuk.ua

Загальна сума допомоги ЗСУ від пана Юрія склала вже понад шість мільйонів гривень, і це ще не край. Щойно з’являється запит від військових – підприємець намагається його закрити.

Поступово запитів ставало дедалі більше

Днями він передав бійцям 115-ої бригади життєво важливі на передовій речі: оптичний приціл, прилад нічного бачення, тепловізор та авто Nissan Navara. Загальна вартість таких подарунків склала понад 600 тисяч гривень.

“Дізнавшись про збір, Юрій Кулічевський вирішив допомогти не донатом, а одразу технікою. Коли узгоджував з нами моделі приладів та прицілів, чесно, не дуже вірилося, що він серйозно. Про обладнання такого рівня ми й не мріяли. Загальна вартість придбаного – понад 600 тисяч гривень. Усе вже працює на перемогу. Ми зміцніли технікою й обладнанням, а ще більше – від віри в те, що не самі”, – розповів у відео боєць із Чернівців Олег Филипчук.

Активно підтримувати армію Юрій Кулічевський почав відразу.

“Тоді підприємства повиїжджали, в Україні залишилося небагато фірм, які підтримували працездатність енергетичних об’єктів, серед них – і ми, – розповідає Юрій Кулічевський. – Мої хлопці їздили у східну та центральну частини України, працювали в умовах ракетних обстрілів. Спочатку їм було трохи страшно, однак потім спрацювалися. У той час військовим критично не вистачало квадрокоптерів. До мене зверталися і державні підприємства, і силові структури. Ми купували по кілька “мавіків” на кожну бригаду.
Поступово запитів ставало все більше, а в Україну почало регулярно поступати озброєння для ЗСУ. Тож ми налагодили мережу постачання приладів нічного бачення, монокулярів, оптичних та коліматорних прицілів, автомобілів.

Коли я вперше передав на передову монокуляр, уже за тиждень мені хлопці надіслали відео з передової й розповіли, скільки російської техніки з його допомогою вони збили. Для мене було здивуванням, що цей монокуляр бачить на відстані двох кілометрів у тумані. Завдяки цьому нашим військовим дуже легко бачити на відстані ворожу техніку, при цьому не доводиться близько підходити. Згодом таких монокулярів ми надіслали ще дуже багато”.

“Передаю те, що справді працює”

У підпорядкуванні підприємця – понад сотня працівників. Він піклується про всіх. Тим, які зараз на фронті, передає все необхідне.
“Надсилаю те, що справді працює. Якісно, з тривалими гарантіями. Те, що дає можливість бути в безпеці, проводячи певні операції. Просто знаю, що у ворога так само є достатньо цього обладнання, і нам треба купувати краще. Бо навіть якщо на сто метрів далі бачиш, ніж вороги, це тебе рятує”, – каже підприємець.

На вересень пан Юрій отримав замовлення для ще однієї бригади – автомобіль і саперне обладнання для розмінування.

“Щомісяця намагаюся максимально укомплектувати кожну бригаду. Постійно щось отримуємо, відвозимо. Днями привезли кілька пар балістичних бронеплит натівського зразка. Потреба у таких плитах є постійно: вони дуже легкі, пара важить близько п’яти кілограмів. Це особливо добре для тих, у кого проблеми зі спиною. І ціна на них відчутно знизилася: якщо на початку війни один бронежилет, укомплектований балістичними плитами, коштував півтори тисячі доларів, то зараз до тисячі. Це дає можливість придбати за ті ж кошти не два-три комплекти, а пів десятка”, – пояснює.

“Це приносить справжнє задоволення”

Окрім допомоги війську, підприємець також займається громадськими проєктами. Зараз за власний кошт облаштовує ігрові майданчики для дітей у Садгорі та на Гравітоні.

“У Садгорі, в районі Хотинської, є лише один майданчик, і той ледве дихає. Тож вирішив облаштувати новий. Гадаю, до кінця місяця завершимо перший етап. Це майже дві тисячі квадратів. Туди вже приїжджають із центру подивитися, бо на майданчику є тарзанка довжиною 40 метрів, на якій можна з’їжджати. А на частині паркової зони посадимо 80 дерев”, – планує.

Раніше Юрій Кулічевський створював дитячі майданчики за програмою Бюджету участі.

“Щось вдавалося зробити так, як хотів, а щось – ні. З того часу в мене залишилося відчуття нереалізованості у цьому напрямку. Тож надалі вирішив їх робити не за бюджетні, а власні кошти. Тепер взявся за громадський простір на Гравітоні. Хочу його вдосконалити, врахувавши всі вікові категорії дітей, щоби він міг довго функціонувати”, – розповідає пан Юрій.

Юрій Кулічевський зізнається: йому така благодійність та підтримка ЗСУ приносять задоволення.

“Роботи на перемогу ще дуже багато. І чекати ніколи, кожен день на рахунку. Мені подобається вкладати кошти в соціальні й військові проєкти. Це певна самореалізація. Дуже приємно, коли можу чимось допомогти військовим і коли діти мають чим зайнятися. Доки не було майданчика, сусіди одне одного й не знали. А так почали з дітьми приходити й познайомилися. Тепер знаємо, скільки у районі живе малюків, хто чим займається, де вчиться. Такі прості речі приносять справжнє задоволення”, – усміхається підприємець.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.