Новини

Стало відомо, скільки випускників вступили на бакалаврат до ЧНУ

До Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича вступили майже три з половиною тисячі осіб для здобуття ступеня бакалавра, серед них – 90 внутрішньо переміщених осіб.

Про це кореспондентці molbuk.ua розповів відповідальний секретар приймальної комісії ЧНУ Максим Марич.

За словами Максима Марича, на місця державного замовлення були зараховані 1228 вступників для здобуття ступеня бакалавра на основі повної загальної середньої освіти.

“Цього року держава виділила найбільше бюджетних місць – на спеціальність “Комп’ютерні науки” (103), а найменше – на спеціальність “Журналістика”(1)”, – повідомляє відповідальний секретар приймальної комісії ЧНУ М. Марич.

Водночас 2250 вступників уже зараховані на контрактне навчання.

М. Марич зауважив, що з 4 до 22 вересня в університеті триватиме додатковий набір студентів на навчання.

“Додатковий набір буде оголошено на всі спеціальності нашого університету, окрім “Фізична терапія, ерготерапія”, – зазначив Максим Марич.

Раніше ми писали, що цьогоріч вступників, порівняно з минулим роком, більше. Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича увійшов до лідерів вступної кампанії в Україні.

У 2023 році абітурієнтів найбільше зацікавили спеціальності “Комп’ютерні науки”, “Філологія” (іноземна мова), “Психологія” та спеціальності економічного факультету. Студенти мали змогу подати 15 заяв на контракт та п’ять на бюджетне місце до різних вишів.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.