Новини

Мінкульт, ймовірно, може очолити чернівчанка Юлія Федів: що про неї відомо

Верховна рада може найближчим часом призначити нового міністра культури та інформаційної політики. Ймовірно, посаду отримає чернівчанка Юлія Федів.

Про це повідомив нардеп Ярослав Железняк у Telegram.

За словами парламентарями, очолити Мінкульт після Олександра Ткаченка може колишня директорка “Українського культурного фонду” (УКФ) Юлія Федів.

Голосування у парламенті очікується на найближчому пленарному засіданні.

Як зазначив нардеп, якщо на посаду голови Мінкульту призначать Федів, то теперішній уряд буде з найбільшою кількістю жінок в історії України.

Що відомо про Юлію Федів

Юлії Федів 36 років, вона родом із Чернівців. Закінчила Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича за спеціальністю міжнародні відносини.

Федів була координаторкою журналістських проєктів у n-ost і Deutsche Welle, з 2017 року керувала Національним бюро програми Євросоюзу Креативна Європа в Україні.

У період з 2018-го до 2021 року очолювала Український культурний фонд. Після завершення трирічного контракту Федів подала свою кандидатуру на виборах виконавчого директора УКФ, але 23 березня відкликала. Цьому передував скандал – Спілка концертної індустрії звинуватила УКФ у порушеннях під час видачі грантів.

У 2021 році через конкурс стала директоркою видання Hromadske. Зараз Федів співпрацює з ЮНЕСКО.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.