Новини

Сьогодні “Буковина” гратиме 5 тур Першої ліги: що відомо про суперника

Сьогодні чернівецька “Буковина” проведе свій п’ятий офіційний матч у сезоні. Команда гратиме на виїзді, а її суперником буде “Нива ” (Бузова, Київська обл.). Початок гри – о 15:00. Матч обслуговуватиме бригада арбітрів, яку очолить 35-річний Іван Салаш з Калуша.

Про це повідомляється на фейсбук-сторінці клубу.

Хто суперник

Футбольний клуб “Нива” Бузова було засновано ще у 1980-му році. Команда декілька разів припиняла своє існування, особливо довгим був період відсутності з 2009 по 2017 рік. Після свого відродження бузівчани виступали на першість Київської області. У 2021 році “Ниві” вдалося завоювати золото чемпіонату, а також Кубок та Суперкубок Київської області.

“Нива” проводить лише другий сезон на професійному рівні. У кампанії 2022/23 представники Київщини у своєму дебютному сезоні виграли золоті медалі Другої ліги, завдяки чому отримали можливість підвищитися у класі. У поточній кампанії Першої ліги біло-червоні очок ще не втрачали. Підопічні Ігоря Жабченка здобули три перемоги (над “Агробізнесом”, “Поділлям” та тернопільською “Нивою”), а також зіграли внічию з “Карпатами”. Перед п’ятим туром бузівчани очолюють турнірну таблицю в Групі А з десятьма очками в активі.

У міжсезоння підсилилися досвідченими вихованцями

У літнє міжсезоння “Нива” більш як наполовину оновила свій склад. Команда підсилилася досвідченими футболістами, частина з яких має досвід виступів у командах Прем’єр-ліги. Склад біло-червоних поповнили голкіпер Роман Льопка захисники Владислав Дворовенко, Євген Корохов, хавбеки Руслан Паламар, Данило Книш, Єгор Шалфєєв, Іван Будняк, гравець лінії нападу Владислав Нехтій, а також декілька перспективних молодих футболістів. Крім того, контракти з “Нивою” підписали два екс-гравці “Буковини” – центрбек Кирило Прокопчук та форвард Михайло Сергійчук.

“Буковина” перед матчем

У минулому турі “Буковина” у Чернівцях протистояла івано-франківському “Прикарпаттю”. У напруженому поєдинку “жовто-чорні” завдяки голу новачка Богдана Духоти наприкінці матчу святкували першу перемогу у поточному сезоні. Наразі чернівчани посідають шосту позицію у своїй групі, маючи в активі чотири залікові бали.

Де дивитися

Трансляцію матчу можна буде переглянути на ютуб-каналі ПФЛ або телеканалі С4.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.