Новини

Переплата за житло – 700 тисяч гривень: у скільки обійдеться українцям “доступна” іпотека

В Україні продовжує роботу програма пільгової іпотеки “єОселя”, яка з 1 серпня була розширена на широке коло українців, що не мають власного житла чи воно має недостатню площу.

У Мінекономіки зазначають, що від початку дії програми вже було видано 2497 кредитів на майже 3,5 мільярди гривень, а, загалом, понад 62 тисячі українців залишили заявки на оформлення іпотеки.

“Цього тижня нам вдалося суттєво збільшити фінансування програми, тож до кінця року зможемо видати 10 тисяч кредитів на житло”, – сказала перший віце-прем’єр-міністр – міністр економіки Юлія Свириденко.

Як розповіла УНІАН перша заступниця голови правління “Глобус Банку” Олена Дмітрієва, 10 тисяч іпотек до кінця року – це досить амбітні плани, які здатні не лише задовольнити потребу частини громадян у власному житлі, але й суттєво пожвавити розвиток банківських іпотечних програм. Тим більше, за умови подальшого зниження облікової ставки НБУ до 18% (до кінця року це цілком можливо) відсотки за іпотечними програмами скоротяться, в середньому, на 3-5%.

“На мій погляд, ефективна “єОселя” дасть поштовх до активізації іпотеки в країні, а потенційний позичальник отримає альтернативу для придбання житла в кредит. Звісно, головне питання успішної реалізації “єОселі” після її розширення – це достатнє фінансування та його безперервність”, – сказала Дмітрієва у коментарі УНІАН.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.