Новини

Скільки винищувачів треба Україні, щоб отримати перевагу в небі: Ігнат назвав конкретну цифру

Україна потребує 128 багатоцільових винищувачів західного виробництва для отримання переваги у повітряному просторі під час війни з Росією.

Про це речник Командування Повітряних сил України Юрій Ігнат сказав в ефірі “Радіо Свобода”.

Зокрема, у Ігната запитали, скільки Україні потрібно західних винищувачів для здобуття переваги в українському небі.

“У візії Повітряних сил, яка передбачала переозброєння наших повітряних сил, говорилось про цифру 128 таких винищувачів, плюс-мінус, яких було би достатньо, щоби замінити старий парк техніки і бути розосередженими по всій території держави. Це приблизно чотири авіаційних бригади”, – сказав спікер і додав, що ще потрібні навчальні літаки для польотів з інструктором та транспортна авіація.

Юрій Ігнат зазначив, що такі багатоцільові винищувачі як F16 можуть завдавати ударів по різних цілях на суші, у морі і у повітрі – по тилу противника, по ворожим безпілотникам і літакам.

“Щодо багатоцільових винищувачів, така кількість, яку я назвав, було прописано у візії. До цієї цифри ми і опираємося. Зрозуміло, що війна і бойові дії можуть вносити корективи, тому понад 100 літаків дійсно таки потрібно, щоб розосередити їх на різних аеродромах і щоб вони реагували на різні виклики”, – наголосив речник Командування Повітряних сил.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.