Новини

Бійці 107-ї бригади тероборони, в якій служать буковинці, поділилися спогадами про те, як звільняли окуповані території на сході України – відео

Військовослужбовці 107 бригади тероборони, в якій служить багато буковинців, поділилися спогадами про те, як звільняли окуповані території на сході України.

Про це стало відомо на сторінці Регіонального управління Сил територіальної оборони “Захід” у Facebook.

Так, своїми спогадами поділився військовослужбовець одного з батальйонів 107 бригади тероборони на псевдо “Захар”. За його словами, досвід у військовій службі він і його побратими отримали з часом.

“Ми самі вчилися, самі йшли вперед… Одних вже немає з нами… Вічна їм пам’ять…

Згадую, як ми стояли у Луганській області під Макіївкою. В один день ворог пішов на нас, все відбувалося так швидко, що не було навіть часу думати про дії. Був приказ, ми стояли до кінця… ” – розповідає командир стрілецького відділення.

Також про відчуття страху і мотивацію боронити рідну державу від російської нечисті розповів командир стрілецького взводу “Джин”.

“Ми трималися, ми ні піхоті, ні ворожій артилерії не дозволяли просуватися. Звичайно, було страшно… Не варто вірити тому, хто скаже, що абсолютно не страшно. Страх завжди є, але водночас є усвідомлення, що ми тут стоїмо за рідну землю, за близьких, наших коханих… Пишаємося тим, що на початку вересня 2022 року наш підрозділ допоміг значною мірою звільнити населений пункт Велика Комишуваха у Харківській області. Тоді прибуло підсилення, штурмові загони, і ми виграли для них час, прийняли удар на себе. Ведення бою в обороні – це нелегко, проте ми стояли до останнього”, – згадує “Джин”.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.