Новини

Довірилася шахраям. На Буковині жінка потрапила в пастку аферистів, через що втратила майже 8 тисяч гривень

Учора, 15 серпня, буковинка із села Бережонка, повіривши аферистам, втратила майже 8 тисяч гривень. Поліцейські проводять розслідування для встановлення особи правопорушника та притягнення причетних до відповідальності.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Чернівецької області, пише molbuk.ua

Жінка розповіла правоохоронцям, що побачила в одному месенджері оголошення про надання допомоги в оформленні документів для виїзду за кордон.

“Буковинка зателефонувала за вказаним номером та під час спілкування з нібито менеджером, який попередив, що працює лише по передоплаті. Жінка погодилася і власноруч перерахувала майже 8 тисяч гривень на невідомий рахунок. Лише через три тижні заявниця зрозуміла, що потрапила в шахрайську пастку та звернулася за допомогою до співробітників поліції”, – зазначають у повідомленні.

Відомості про вказану подію дізнавачі поліції внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань відповідно до статті 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України.

Поліцейські Буковини радять як не стати жертвою шахраїв:

– оформляйте документи в територіальному підрозділі ДМС за зареєстрованим місцем проживання або на офіційних сайтах;
– у разі здійснення розрахунків в інтернеті користуйтеся перевіреними сайтами;
– за можливості обирайте післяплату;
– перевіряйте банківські рахунки, телефони та сумнівні посилання на сайті кіберполіції, адже шахраї вже можуть знаходитися у відповідній базі.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.