Новини

Загрожує до 9 років в’язниці: 21-річний буковинець допомагав ухилянтам нелегально перетинати кордон

У селі Лукачівка Чернівецької області поліцейські спільно з прикордонниками викрили чоловіка, який за 3000 доларів поза пунктом пропуску допомагав виїхати до Республіки Молдова чоловіку призовного віку. За такі дії порушнику загрожує до дев’яти років ув’язнення та конфіскація майна.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції у Чернівецькій області, пише molbuk.ua

21-річний хлопець за грошову винагороду обіцяв допомогти нелегально перетнути державний кордон 40-річному жителю Кривогу Рогу.

Поліцейські затримали правопорушника у порядку статті 208 (Затримання уповноваженою службовою особовою) Кримінального процесуального кодексу України та помістили його до ізолятора тимчасового тримання.

Унаслідок проведених слідчих дій працівники поліції вилучили гроші, документи та інші речові докази, які вказували на протиправну діяльність затриманого.

Під процесуальним керівництвом Дністровської окружної прокуратури правоохоронці повідомили затриманому про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 3 статті 332 (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України. Вирішується питання обрання порушнику запобіжного заходу.

Згідно із постановою Кабінету Міністрів України “Про Правила перетинання державного кордону громадянами України”, на період дії воєнного стану обмежується виїзд за межі країни чоловікам від 18 до 60 років.

Триває досудове розслідування.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.