Новини

Друкуй всюди: обираємо портативний принтер для фото та документів*

Якщо у вас часто виникає потреба надрукувати фотографії, зображення або документи, варто задуматись щодо придбання портативного принтера. За допомогою цього девайсу друкувати необхідну інформацію можна в будь-який час та у будь-якому місці.

Чим портативний принтер відрізняється від звичайного?

Забезпечивши принтер автономним джерелом енергії, з будь-якої офісної моделі в теорії можна зробити переносний пристрій. Але чи стане він при цьому портативним? Ні, адже на портативність моделі зазвичай вказує цілий ряд характеристик.
Спосіб з’єднання. Портативні принтери найчастіше не потребують дротового підключення та працюють через Bluetooth. Просунуті моделі можуть також мати вбудований модуль Wi-Fi або чип NFC та підтримувати додаткові технології обміну даних на кшталт Wi-Fi Direct чи AirPrint.

Витрата чорнила. У портативних пристроїв цей показник значно вищий, ніж у звичайних — при тому, що ресурс картриджів, навпаки, менший.

Ефективність. Сучасні стаціонарні принтери забезпечують більшу швидкість друку, ніж переносні моделі.

Спосіб живлення. Підключення до електромережі потрібне лише офісним принтерам. Мобільні девайси живляться від акумулятора, який потрібно вчасно заряджати.

Формат друку. Портативні принтери зазвичай підтримують роботу з форматами A6-A8 — значно меншими за звичний лист A4, прийнятий для офіційних документів. Однак деякі переносні моделі на MagaZilla все ж здатні друкувати документи у форматі А4.

Ціна. За умови однакової якості друку портативний принтер буде коштувати дорожче за стаціонарний.

Ключові параметри вибору

При виборі портативного принтера перш за все звертайте увагу на тип друку (монохромний або кольоровий) та його роздільну здатність. Вважається, що для друку якісних фотографій вона має бути не нижчою за 1200 dpi, для зображень — від 600 dpi, звичайного тексту — від 300 dpi.

Ще один важливий параметр — швидкість друку. Він показує, скільки сторінок девайс здатний надрукувати за 1 хвилину. При цьому для кольорових та чорно-білих документів швидкість зазвичай вказується окремо.

Чудовим бонусом для портативного принтера буде можливість роботи з переносними носіями інформації: флешками, картами пам’яті. А от підключення до смартфона, планшета чи ноутбука через Wi-Fi або Bluetooth має підтримуватись у будь-якому випадку.

Також варто розуміти, що чим потужнішим процесором та чим більшою місткістю оперативної пам’яті володіє принтер, тим швидше він зможе опрацьовувати кольорові зображення та фото з високою роздільною здатністю. А такі опції, як сенсорний дисплей або голосовий асистент, зроблять взаємодію з девайсом максимально комфортною.

Сподіваємося, що наші поради допоможуть вам обрати найкращий портативний принтер для своїх потреб. Підібрати ж конкретну модель та побачити, за якими цінами вона продається у різних інтернет-магазинах України, можна на порталі MagaZilla (m.ua).

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.