Новини

На Буковині запрацювала “Зелена кімната для дітей”: у чому її особливість

У територіальних підрозділах поліції Буковини функціонують кімнати, дружні до дітей. Створення безпечного середовища та налаштування довірливих відносин із дітьми – один із основних напрямів роботи поліцейських. З цією метою у відокремлених підрозділах ГУНП в Чернівецькі області нині функціонують вісім облаштованих спеціальною технікою, меблями та іграшками кімнат, де діти почуватимуться комфортно та охоче будуть іти на контакт з поліцейськими.

Про це повідомляє відділ комунікації Нацполіції у Чернівецькій області.

У рамках реалізації проєктів щодо створення середовища дружнього для дітей, в територіальних підрозділах Буковини за методикою “Зелена кімната” облаштували спеціальні приміщання для спілкування правоохоронців із підростаючим поколінням.

“Зелені кімнати” – це форма роботи з дітьми, яка передбачає надання їм кваліфікованої соціально-психологічної та правової допомоги у випадку, якщо стали вони жертвами, свідками злочину або опинились у кризовий ситуації.

Для того, щоб діти почували себе спокійно та комфортно у підрозділах поліції у кожній із облаштованих “Зелених кімнат” панує затишна атмосфера, обладнаний ігровий, інтерактивний куточок та зона відпочинку.

Приміщення кімнат, дружніх до дітей обладнані сучасною оргтехнікою відповідно до європейських стандартів. Там встановлено обладнання, яке записує розмову дитини з поліцейським, психологом чи іншим спеціалістом, що надає змогу використовувати відеозапис в суді без повторного допиту. Такі дії дозволять уникнути психологічних травм і стресу дитини.

Крім цього, у таких кімнатах правоохоронці проводять з дітьми профілактичні бесіди та відповідно до потреб корегують їх поведінку. А також ювенальні поліцейські влаштовують зустрічі з маленькими буковинцями для ознайомлення з роботою поліції.

Наразі такі кімнати, дружні до дітей функціонують у приміщенні фронт-офісів відділеннях поліції № 1 (м. Сторожинець), № 2 (м. Кіцмань), №3 (м. Заставна), №5 (смт Глибока), №6 (м. Новоселиця) Чернівецького районного управління поліції, Дністровському районному відділі поліції та його відділенні №1 (м. Сокиряни) та відділенні поліції №1 (смт. Путила) Вижницького районного відділу поліції. Такі кімнати для дітей планують облаштувати у всіх територіальних підрозділах поліції Буковини.

У наш нелегкий час дітям особливо потрібна підтримка та допомога сторонніх. Буковинські поліцейські постійно піклуються про підростаюче покоління на постійній основі проводять превентивні бесіди та інтерактивні заходи. Важливим є те, щоб кожна дитина почувалася в повній безпеці.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.