Новини

Рибалили біля електроліній: на Буковині через ураження струмом загинули батько та син

У селі Тисівці на Буковині стався нещасний випадок – через ураження струмом загинули батько та син.

Про це повідомляє АТ Чернівціобленерго.

Вони під час риболовлі наблизилися до струмовідних частин лінії електропередачі. Ймовірно вони зачепилися вудкою за дроти.

“Як з’ясувалося, батько й син були вражені струмом під час риболовлі, коли вони наблизилися на небезпечно близьку відстань до струмовивідних частин ЛЕП. Внаслідок цього були вимкнені дві високовольтні лінії електропередач і на певний час знеструмлена частина мешканців Тисівців та В. Кучурова, загалом 2085 споживачів”, – йдеться в повідомленні.

Повідомлення про нещасний випадок поліція отримала близько 11:30 від голови громади.

Про це molbuk.ua повідомила речниця нацполіції області Кароліна Маришева.

Загинули 31-річний чоловік та його 10-річний син.

“Тіла виявили без ознак життя та ознак насильницької смерті. Їх направили на експертизу. Наразі поліція встановлює всі обставини події. Відкрито кримінальне провадження за статтею 115 з приміткою “нещасний випадок”, – повідомляє Кароліна Маришева.

Буковинців попереджають про небезпеку риболовлі під ЛЕП чи неподалік електромереж. Усюди на електрообладнанні чи неподалік них містяться таблички з попередженням про небезпеку риболовлі у зазначених місцях.

“Пам’ятайте, вудка є провідником струму, вона може притягувати удар блискавки. Відстань від натягнутих повітряних проводів високовольтних ліній до землі складає сім метрів у межах населених пунктів та шість – за їхніми межами. Разом з тим, довжина вудки може сягати від 4 до 10 метрів. Тому, враховуючи людський зріст, розмах вудки легко досягне проводу. Закликаємо вас бути обачними, не нехтувати елементарними правилами безпеки на водоймах”, – повідомляє Чернівціобленерго.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.