Новини

Мобілізація в Україні: чи можуть призвати до війська чоловіка з гіпертонією

В Україні триває воєнний стан та загальна мобілізація, що введені через військову агресію РФ. Призову підлягають військовозобов’язані чоловіки від 18 до 60 років, які отримують повістки.

Але деяких осіб не можуть мобілізувати за станом здоров’я.

Згідно з Положенням про військово-лікарську експертизу у Збройних Силах України, існує список хвороб, який звільняє від мобілізації. Видання sud.ua розповіло, чи можуть призвати до армії чоловіка з гіпертонічною хворобою.

Якщо під час проходження військово-лікарської комісії (ВЛК) буде встановлено, що у військовозобов’язаного гіпертонічна хвороба ІІІ стадії, то його можуть виключити з військового обліку.

Водночас, якщо за результатами медкомісії встановлено діагноз гіпертонічна хвороба ІІ або І стадії, людину можуть визнати непридатною до військової служби у мирний час та обмежено придатною у воєнний час. Таку особу можуть призвати до армії.

Діагноз гіпертонічної хвороби формулюється з визначенням її стадії та характеру ураження органів. В результаті медичний огляд військово-лікарської комісії особам із симптоматичною гіпертонією проводиться також за основним захворюванням.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.