Новини

Одеський кінофестиваль у Чернівцях: назвали фільми міжнародної конкурсної програми

З 19 до 26 серпня у Чернівцях буде відбуватися 14-ий Одеський міжнародний кінофестиваль. Наразі вже оголосили Міжнародну європейську конкурсну програму кінофестивалю.

Про це стало відомо у Facebook Odesa International Film Festival.

До Міжнародної європейської конкурсної програми 14-го Одеського міжнародного кінофестивалю увійшли 7 повнометражних фільмів.

Зокрема, за нагороди змагатимуться стрічки з таких країн, як Франція, Україна, Швеція, Норвегія, Ізраїль, Німеччина, Латвія, Румунія, Польща, Італія.

У Міжнародній європейській конкурсній програмі представлені:

“Батьківщина”

Режисери – Олександр Міхалкович, Ганна Бадзяка
Продюсери – Маріо Адамсон, Ешлі Дж. Сміт, Аніта Норфолк, Олександр Міхалкович
(Швеція, Україна, Норвегія)

У 2020 році військова практика Білорусі насильницьких знущань, тортур і вбивств призовників, яку застосовували як засіб контролю, призводить до спалаху невдоволення серед населення.

“Валерія виходить заміж”

Режисер – Мікаль Вінік
Продюсери – Аелет Каіт, Амір Харель, Володимир Яценко, Анна Яценко
(Ізраїль, Україна)

Валерія, молода дівчина, приїжджає з України до Ізраїлю, щоб зустрітися зі своїм майбутнім чоловіком, бо вони мають одружитися за домовленістю в Інтернеті. В аеропорту Валерію зустрічає її сестра Христина зі своїм чоловіком, яка вже деякий час живе в Ізраїлі і вийшла заміж так само за домовленістю. Христина задоволена своїм життям і хоче того ж для своєї сестри. Але протягом дня у Валерії з’являються сумніви.

“Дивертисмент”

Режисер – Марі-Кастіль Менсьон-Шаар
Продюсери – Марк-Бенуа Креансьє та Олів’є Ґастінель
(Франція)

Класична симфонічна музика – це все для 17-річної Захії Зіуані та її сестри-близнючки Феттуми. Але через своє походження вони змушені виборювати свої мрії у 1995 році – стати диригенткою оркестру та віолончелісткою. Рішучість, пристрасть та сміливість приводять сестер до рішення створити власний оркестр “Divertimento”.

“Правило двох стін”

Режисер – Девід Гутник
Продюсери – Ольга Бесхмельниціна, Сем Бісбі, Стейсі Райс
(Україна, США)

“Правило двох стін” — це інтимний погляд на війну в Україні очима українських митців, які залишаються у своїй країні, щоб творити мистецтво як зухвалий акт перед обличчям агресії. Фільм представляє вторгнення в Україну як війну пам’яті, ідентичності та правди. Використовуючи живу музику, живопис, вуличне мистецтво та сам акт створення фільму, він має на меті висвітлити психологічні кризи: як піти до ресторану чи бару серед майже постійного звучання повітряної тривоги та ракетних ударів; як реагувати та чинити опір, дотримуючись ритмів щоденного життя.

“Сестри”

Режисер – Лінда Олте
Продюсер – Матис Кажа
(Латвія, Італія)

Анастасія та Діана – дві сестри, які живуть у латвійському дитячому будинку. Вони дізнаються, що їх хоче удочерити американська родина. І якщо Діана не може дочекатися переїзду до Штатів, то Анастасія не в захваті від ідеї покинути рідний дім. Коли в їхнє життя повертається біологічна мати Алла, Анастасія робить усе, щоб налагодити з нею стосунки, але в Алли інші плани.

“Ссавці”

Режисер – Себастьян Михайлеску
Продюсери – Діана Парою, Ада Соломон, Ева Пущинська, Ніна Фрезе
(Румунія, Польща, Німеччина)

Людина на межі втрати контролю відкриває світ дивних ритуалів і тривожних спільнот, аж поки межі між реальним і сюрреалістичним починають стиратися.

“Червоне небо”

Режисер – Крістіан Петцольд
Продюсери – Флоріан Кернер фон Густорф, Міхаель Вебер, Антон Кайзер
(Німеччина)

Невеликий будинок для відпочинку на березі Балтійського моря. Дні спекотні, дощу не було тижнями. Збираються четверо молодих людей — старі й нові друзі. Коли висохлі ліси навколо них починають спалахувати, загострюються й емоції між ними. Щастя, хіть і любов поєднуються з ревнощами, образами та напругою. А ліси тим часом горять. І незабаром полум’я дістанеться компанії друзів.

Переможці Міжнародної європейської конкурсної програми визначаються в номінації “Найкращий європейський повнометражний фільм”. А оцінювати конкурсні фільми буде Міжнародне журі, склад якого буде оголошено незабаром.

Одеський кінофестиваль

У 2023 році Одеський кінофестиваль пройде з 19 до 26 серпня одразу у двох містах – Одесі та Чернівцях. Після завершення основної частини фестивалю 26 серпня буде частина програми у Польщі — там також планують організовувати заходи.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, які фільми увійшли до програми Національного конкурсу 14-го Одеського міжнародного кінофестивалю.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.