Новини

Клічук відповів, чи можливо в Чернівцях оголошувати День жалоби, коли у місті ховають Героїв

Якщо оголошувати Дні жалоби у Чернівецькій громаді у дні, коли на кладовищах міста ховають Героїв, то ці дні перетворяться на місяці жалоби. Адже такі поховання, на жаль, відбуваються мало не щодня.

Про це на пресконференції вчора, 1 серпня, сказав Чернівецький міський голова Роман Клічук, пише molbuk.ua

Зокрема, на запитання кореспондентки molbuk.ua, чи будуть у Чернівцях, за прикладом деяких громад, оголошувати Дні жалоби тоді, коли у місті ховають Героїв, мер відповів:

“Це зазвичай так у малих громадах. У великих же громадах це буде не день, а місяці і роки жалоби. Якщо ми будемо оголошувати такі дні, у нас лише пару днів стануть нежалобними. Тому, вважаю, для великої громади це недоречно. Загалом таке рішення має бути спільним”.

Посадовець зауважив, що Чернівці щодня вшановують загиблих.

“Ми віддаємо Героям честь щоранку на Центральній площі. Чернівці, напевне, єдине місто, яке ввело таке вшанування з перших днів великої війни. Щоранку перекриваємо центральну частину міста і віддаємо честь загиблим військовим та цивільним. Наскільки я чув, з Чернівців у цьому хочуть взяти приклад і інші міста”, – сказав Роман Клічук.

Як відомо, 29 липня у Чернівцях попрощалися з двома загиблими Героями – відеооператором Максимом Шварцманом та Віталієм Нікіфоровим.

Читайте також: На мить здалося, що війна наснилася. Блог Галини Олійник

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.