Новини

Відновлять фестиваль комедії та завітають актори з прифронтових областей: яким буде театральний сезон цьогоріч у Чернівцях

Сьогодні, 2 серпня, адміністрація Чернівецького музично-драматичного театру оголосила про відновлення фестивалю комедії “Золоті оплески Буковини”, який зазвичай відбувався у жовтні-листопаді.

Про це стало відомо під час пресконференції від директора Чернівецького музично-драматичного театру Івана Бутняка, пише molbuk.ua

“На “Золоті оплески Буковини” завітають колективи театрів з інших міст України, а саме з прифронтових областей. Їх ми будемо зустрічати на сцені-майстерні та головній сцені драмтеатру.

Оскільки цей рік для театру ювілейний (відзначатимемо 160-річчя з дня народження нашої патронеси Ольги Кобилянської), то під час засідання оргкомітету в ОВА порадили, щоби фестиваль з жовтня перенести ближче до дня народження Ольги Кобилянської. Тому він триватиме 27-30 листопада.

За чотири дні ми плануємо представити близько восьми вистав. Наша місія – об’єднати українські театри, адже колективи зі сходу України рідко до нас приїжджали через велику відстань. Тепер побачити їх буде можливо, бо частина театрів перебралася в західні області”, – зазначив І. Бутняк.

“Вовчиха” порушить важливі питання

Окрім того, що фестиваль буде відбуватися ближче до дня народження Ольги Кобилянської, у театрі готують виставу за її твором “Вовчиха”.

“Чому саме “Вовчиха”? Мене зацікавив цей твір як спогад про мою молодість. Вперше я побачила цю виставу 30 років тому. Сьогодні я її бачу зовсім іншою… Мені б хотілося побачити сьогоднішню Кобилянську в цій виставі, але найголовніше – звернутися через неї до нашої Буковини.

Зараз на часі національне українське питання. Хочеться розповісти про Буковину, наші корені, хто ми є, чим ми такі хороші, милі українці, але з нами трапляються такі складні події, чому ми сваримося, не можемо порозумітися… “Вовчиха” дає можливість порушувати ці питання”, – розповідає головна режисерка театру Людмила Скрипка.

У новому театральному сезоні сцена-майстерня запропонує також глядачам проєкт “Оля+Леся”. Він розкриє моменти спілкування Кобилянської й Лесі Українки, яке неодноразово ставало об’єктом палких літературних обговорень.

Нагадаємо, стало відомо, коли у Чернівцях розпочнеться театральний сезон.

Також ми писали про те, що у Чернівецькому драмтеатрі запрацює нова сцена.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.