Новини

«Теплокомуненерго» заборгувало «Чернівцігазу» більше 40 мільйонів: стало відомо, як віддаватиме

Фото з фб-сторінки МКП “Чернівцітеплокомуненерго”

Попри майже 50-мільйонний борг, який рішенням суду “Теплокомуненерго” має сплатити “Чернівцігазу”, чернівчани без тепла не залишаться. Його покриють завдяки черговому траншу фінансової допомоги Україні від Міжнародного валютного фонду.

Про це розповів Чернівецький міський голова Роман Клічук на пресконференції 1 серпня, пише molbuk.ua

За його словами, у зв’язку з тим, що держава заборгувала місту величезні суми, “Теплокомуненерго” не має можливості сплачувати за транспортування газу. На сьогодні всі кошти, які надходять на “Теплокомуненерго”, згідно з рішенням суду, автоматично списуються на користь “Чернівцігазу”.

Але проблему вирішать, запевнив мер.

“Днями я взяв участь у засіданні Конгресу місцевих та регіональних влад в Івано-Франківську, де керівництво держави запевнило, що укладення угоди з МВФ на завершальній стадії. Обіцяли, що орієнтовно до початку опалювального сезону Україна отримає кошти від МВФ, завдяки яким вдасться погасити ці борги. Це питання взяли на контроль і президент, і прем’єр-міністр”, – розповів Р. Клічук.

Раніше повідомлялося, що господарський суд Чернівецької області розглянув позовну справу регіональної газової компанії “Чернівцігаз” про стягнення заборгованості з міського комунального підприємства “Чернівцітеплокомуненерго” за розподілений природний газ в період з листопада 2022 року по квітень 2023 року.

Згідно цього рішення, тепловики мають сплатити 43 із 65 млн грн наявної на сьогодні заборгованості перед АТ “Чернівцігаз”.

Читайте також:

“Чернівцігаз” подав до суду на “Теплокомуненерго”: чи може це вплинути на тарифи на тепло для чернівчан

Клічук розповів, як Чернівці готуються до зими, яка може бути не менш складною за попередню

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.