Новини

Унікальна операція. ЗСУ розкрили подробиці звільнення Старомайорського

Українським захисникам доводилося просуватися по мінним полям для звільнення села Старомайорське у Донецькій області. Окупанти залишили багато пасток.

Про це повідомив спікер Сил оборони Таврійського напрямку капітан Валерій Шершень в ефірі телемарафону, пише РБК-Україна.

Він пояснив, що українські воїни звільнили Старомайорське в умовах тотально мінування. За його словами, операція була унікальною.

“Коли наші штурмовики перейшли за середину села Старомайорське, на південну околицю, то зіштовхнулися з тотальним мінуванням. Росіяни замінували все що тільки можливо, навіть наші спеціалісти зі ССО були озадачені, наші інженери мали багато роботи, а сапери вдавалися до різних хитрощів при розмінуванні”, – сказав Шершень.

Як розповів речник, було багато пасток, які залишили окупанти. Штурмовики просувалися зі спеціальними знаряддями, щоб знімати ворожі розтяжки, а потім робили підрив.

“Якщо пелюстку (міну, – ред.) знаходили, то довгою палкою треба було по ній бити, щоб пелюстка підірвалася. Як правило протипіхотні міни не чіпають, їх тільки помічають, бо під ними можуть бути допоміжні гранати”, – розповів він.

Шершень зазначив, що українські інженери не змогли евакуювати трофейну техніку зі Старомайорського через мінні поля.

“Є такі так звані “мінні шлагбауми” – перекриття шляхи у вигляді мінування, об’їхати їх неможливо, бо глибокі, широкі вирви від авіабомб. До того ж ґрунтові дороги розм’якли після дощів… Загалом ситуація контрольована, село дещо обстрілюються з артилерії та мінометів”, – заявив він.

Читайте також: ЗСУ на Таврійському напрямку знищили більше двох ворожих рот

Звільнення Старомайорського

Цього тижня Сили оборони України повідомили про успіхи у районі Старомайорського у Донецькій області. Пізніше президент України Володимир Зеленський повідомив, що наші воїни звільнили населений пункт. Там продовжується зачистка.

Всього на Бердянському напрямку нашим військовим вже вдалося звільнити 8 населених пунктів.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.