Новини

Неймовірна смакота. Популярний кулінар поділився простим рецептом курячої лазаньї

Лазанья – традиційна італійська страва з м’ясного фаршу, спеціальних листів пасти та соусу бешамель. Багато хто боїться готувати цю смакоту, щоб не зіпсувати продукти й настрій. Однак насправді рецепт дуже простий, який повторити зможе кожен.

Рецептом поділився популярний фудблогер Алекс Міль у своєму Instagram.

Інгредієнти
Для приготування курячої лазаньї, вам знадобиться:

варене куряче філе – 400 г
цибуля ріпчаста – 100 г
зелена цибуля – 50 г
солодкий перець – 140 г
часник – 3 зубчики
олія
пюре з помідорів – 400 г
сіль
перець
паприка
орегано
лавровий лист – 2 шт.

Для соусу:
молоко – 400 мл
борошно – 2 ст. л.
вершкове масло – 25 г
сіль, перець, мускат
листи для лазаньї – 4-6 шт.
твердий сир чи моцарела – 80 г

Як готувати
Спочатку наріжте часник, цибулю, солодкий перець та куряче філе. Налийте в сковорідку олію, додайте нарізані овочі та обсмажуйте п’ять хвилин, перемішуючи.

Після цього додайте в сковорідку куряче філе, пюре з помідорів, сіль, перець, паприку та орегано. Перемішуючи, додайте лаврові листя та тушкуйте на малому вогні приблизно 12-15 хвилин.

Для приготування соусу спочатку нагрійте каструлю на плиті, після цього розтопіть в ній масло. Додайте борошно та ретельно вимішуйте вінчиком. Налийте молоко, додайте сіль, перець та мускат, постійно помішуйте до легкого загустіння соусу.

Тепер складіть лазанью – на дно деко викладіть м’ясний шар, далі шар соусу та листи для лазаньї зверху. Зверху присипте тертий сир та накрийте фольгою.

Відправте в розігріту до 200 градусів духовку на 25 хвилин. Після цього зніміть фольгу та готуйте ще 12-15 хвилин. Готово!

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.